🎥 | Olifant richt in Zuid-Thailand grote schade aan, auto’s, huizen en overheidskantoren waren het doelwit van deze pachyderm 

RANONG: Een olifant die normaal rustig zijn werk doet om rubberhout te vervoeren, heeft zichzelf bevrijd van zijn ketens en is op een vernietigende vlucht geslagen, waarbij hij grote schade heeft aangericht bin eigendommen van dorpelingen, overheidsgebouwen en overheidskantoren in de gemeente Nam Chuet, in de provincie Ranong, ook moesten voertuigen er aan geloven.

De autoriteiten probeerden de situatie onder controle te krijgen door verdovingsgeweer te gebruiken om het woedende dier te kalmeren.

Gisteren werd burgemeester Julvisit Limsila van het subdistrict Nam Chuet in het district Kra Buri in de provincie Ranong op de hoogte gebracht van een incident waarbij een olifant genaamd “Chang Plai” betrokken was, zo las Olleke Bolleke in het Thaise nieuws.

Het dier had zichzelf bevrijd van de kettingen die aan zijn voor- en rechterpoten waren vastgemaakt en begon overal in de gemeenschap grote schade aan te richten.

Gemeentelijke funtionarissen van Nam Chuet gaven de bewoners onmiddellijk een waarschuwing om thuis te blijven, terwijl ze de inspanningen coördineerden met de Kra Buri District Administration, Kra Buri Police Station en Kra Buri Livestock District om de situatie onder controle te krijgen.

Uit een onderzoek bleek dat de razende olifant aanzienlijke schade had aangericht aan privé- en overheidseigendommen.

Hij had tal van langs de weg geparkeerde auto’s vernield en zelfs een hek en een betonnen muur rond de openbare bibliotheek van het Kra Buri-district beschadigd.

Inwoners van de Nam Chuet-gemeenschap sloten snel hun deuren af ​​en zochten veiligheid in hun huizen.

Uiteindelijk werd Chang Plai naar een rubberplantage onder aan een heuvel geleid, waar agenten de olifant nauwlettend in de gaten hielden, die agressief gedrag bleef vertonen.

Het veeteam van de provincie Ranong, bijgestaan ​​door een mahout, gebruikte een verdovingsgeweer met zwaardere verdovingsmiddelen om het geagiteerde dier te bedwingen.

Godzijdank 🙏 er waren geen gewonden of doden bij het incident.

De gemeente Nam Chuet heeft ondertussen ambtenaren gestuurd om de omvang van de door de olifant veroorzaakte materiële schade vast te stellen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!