🎥 | Kudde van 30 doejongs National Park van Trang in Zuid-Thailand gespot

TRANG:- Een kudde van 30 doejongs is opgenomen in een videoclip terwijl ze rond Koh Muk in de Andaman Zee zwommen. Het eiland maakt deel uit van het Hat Chao Mai National Park, gelegen voor de westkust van de provincie Trang in het zuiden van Thailand.

De video werd woensdag op de Facebook-pagina van het Afdeling Nationale Parken, Natuur en Plantenbehoud geplaatst, waarop stond dat het de grootste kudde doejongs is die ooit in dit gebied is gespot.

Het departement liet weten dat parkfunctionarissen de populatie doejongs, een zeezoogdier, hebben onderzocht, evenals hun leefgebied rond Koh Muk en Yong Lam Beach, dat waar vroeger overvloedig zeegras aanwezig was, dat als voedsel voor deze zeezoogdieren dient.

In maart meldde het departement dat de doejongpopulatie in de provincie Trang op de rand van uitsterven staat, aangezien de populatie drastisch is gedaald van 194 vorig jaar naar slechts 36 dit jaar.

Dit was voor minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu Khun Phatcharavat Wongsuwan aanleiding om gerelateerde instanties de opdracht te geven maatregelen te treffen om het uitsterven van de doejongs te voorkomen door de oorzaken aan te pakken, waaronder het afsterven van zeegras en de verspreiding van plastic afval naar de zee dat de dieren aten en dan dood gingen.

Het departement voegde eraan toe dat het vliegende drones gebruikte om de doejongpopulatie in het nationale park te controleren en ontdekte dat ongeveer 30 van hen in het noordoostelijke deel van Koh Muk woonden.

Het departement beloofde de kudde te blijven bestuderen zonder ze te storen, om manieren te vinden om de populatie doejongs in de Trang-wateren te helpen behouden en vergroten.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: ดีเอ็นพี

Eén gedachte over “🎥 | Kudde van 30 doejongs National Park van Trang in Zuid-Thailand gespot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!