🎥 | Hoe bakt U de lekkerste “Sunny Side Up”?, Thailand volgt de trend van vrije uitloop kippen

BANGKOK:- Uit een recent rapport van een internationale dierenbeschermingsorganisatie bleek dat steeds meer kippenboeren in Thailand overgaan op vrije uitloop kippen als reactie op zorgen over dierenwelzijn.

Sinergia Animal zei dat uit een recent onderzoek onder 50 eierproducenten in India, Indonesië, Japan, Maleisië en Thailand blijkt dat 35 ervoor hebben gekozen hun legkippen vrij te laten lopen.

Khun Phicamon Thamasook, de bedrijfscommunicatiemanager van Sinergia, wees erop dat Azië de grootste eierproducent ter wereld is met een capaciteit van 1 miljard eieren per jaar, maar de meeste legkippen worden grootgebracht in batterijkooien.

“Deze manier van fokken is erg wreed”, zei ze, eraan toevoegend dat legbatterijen verboden zijn in Europa, Canada, Nieuw-Zeeland en negen Amerikaanse staten.

Ze legde uit dat legbatterijen ervoor zorgen dat legkippen niet op natuurlijke wijze kunnen bewegen, zoals neerstrijken, nestelen, stofbaden en strekken.

In het afgelopen decennium zijn 2.300 voedselbedrijven wereldwijd gestopt met het inkopen van eieren van batterijboerderijen, zei ze.  Ze zei echter dat voedingsbedrijven in Azië zich ook inzetten voor dierproefvrije praktijken en hoopt dat deze trend zich zal voortzetten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock & YouTube
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!