馃帴 | Aan Bende van Nijvel gelinkte Robert Beijer wordt komende dagen vanuit Thailand naar Belgi毛 uitgezet 馃毃

PATTAYA:- Robert Beijer zou de komende dagen vanuit Thailand naar Belgi毛 worden uitgezet, daarvoor moet hij wel een Belgisch paspoort hebben. Hij zal dit document niet v贸贸r morgen of overmorgen ontvangen, zo vertelde zijn advocaat Pierre Chom茅 aan Belga News.

De naam van de Belgische ex-rijkswachter duikt regelmatig op in het dossier rond de Bende van Nijvel. Robert Beijer werd op 18 januari in Thailand gearresteerd. Terwijl een rogatoire commissie met Belgische speurders ter plaatse kwam in het kader van het Bendedossier, ontdekten de Thaise autoriteiten dat Beijer al twintig jaar illegaal op hun grondgebied verbleef. Ze arresteerden hem met het oog op uitzetting. 

De Belgische rechercheurs hebben in de woning van Beijer verschillende documenten in beslag genomen die nu onderzocht moeten worden.

Vrijgelaten
Volgens de advocaat van Beijer, Pierre Chom茅, zou het Belgische consulaat in Thailand hem een tijdelijk paspoort afleveren zodat hij naar Belgi毛 kon terugkeren. De afgifte van het document liep vertraging op. Inmiddels is zijn cli毛nt vrijgelaten en zou zijn paspoort hem maandag of dinsdag worden teruggegeven. Hij zal dan het vliegtuig naar Belgi毛 nemen, waar hij bij zijn familie zal verblijven. De onderzoeksrechter belast met het Bende-onderzoek zal hem vervolgens dagvaarden voor verhoor, aldus meester Chom茅.

Vijf miljoen euro
Volgens de krant 鈥楲a Derni猫re Heure鈥 leidt Robert Beijer in Pattaya een riant bestaan. Hij bezit in de stad meerdere panden ter waarde van meer 5 miljoen euro.

Robert Beijer wordt verdacht van betrokkenheid bij de Bende van Nijvel. De ex-rijkswachter is nooit in verdenking gesteld en heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. In 1995 werd hij door het door het hof van assisen van Brussel veroordeeld tot 14 jaar cel voor een reeks misdaden in de jaren 1980. In december 1999 werd Beijer vrijgelaten, nadat hij meer dan de helft van zijn straf had uitgezeten. Daarop keerde hij terug naar Thailand.

De Bende van Nijvel maakte in de jaren 80 in totaal 28 doden bij verschillende gewelddadige overvallen in supermarkten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: RV 
Content: Redactie HLN
Bron: HLN.be 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!