🎥  | 85 toeristen in Zuid-Thailand kwamen in zee terecht nadat het ankerkabel van hun boot brak

TRANG:- Een recent incident heeft de aandacht getrokken van Thaise bevolking. Een Tik Tok-gebruiker, @tookam568, plaatste een video van 85 toeristen die in de zee dobberden tijdens hun bezoek aan de Morakot-grot in de provincie Trang.

Volgens de videoboodschap brak de ankerkabel van de boot, waardoor de boot wegdreef en de toeristen ongeveer een half uur in zee strandden voordat ze werden gered, meldde het Thaise nieuwscentrum Siam Rath. 

Het incident vond in wen ruwe zee plaats temidden zoals te zien is in de video, en het bijbehorende bericht bevatte hashtags zoals #TrangSea, #Kradanlsland, #Chueaklsland, #Walsland en #morakotcave.

De toeristen konden niet aan boord van dezelfde boot en moesten wachten op een andere boot om hen op te halen.

Om veiligheidsredenen moesten ze echter wachten tot een andere groep toeristen de grot had verlaten voordat ze aan boord van de boot konden gaan, aangezien het tegelijkertijd aan boord gaan van beide groepen het maximale gewicht van de boot zou hebben overschreden. 

De video werd al snel wijdverspreid populair op sociale media, waarbij veel netizens de clip deelden en reacties achterlieten. Het incident heeft geleid tot bezorgdheid over de veiligheidsnormen en voorschriften voor toeristische boten en activiteiten in Thailand, die in het verleden zijn ontsierd door verschillende soortgelijke incidenten.

 De Thaise overheid heeft inmiddels maatregelen genomen om de veiligheidsmaatregelen voor toeristen en touroperators te verbeteren, zoals het verhogen van het aantal veiligheidsinspecties en het handhaven van strengere regelgeving.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!