De Bali Hai pier in Pattaya is verre van veilig, het stadsbestuur plant een 30 miljoen Baht kostende renovatie

PATTAYA:- De gemeente Pattaya wilt 30 miljoen baht uittrekken om de populaire Bali Hai-pier in het zuiden van de stad te repareren en te moderniseren. De burgemeester van Pattaya, khun Poramet Ngampichet, maakte onlangs bekend dat de Bali Hai-brug, die de pier met het vasteland verbindt, in een zodanige slechte staat verkeert, dat er reparatiewerkzaamheden aan de funderingen zijn vereist. De laatste grote onderhoudswerkzaamheden aan de brug waren in 2015, hoewel deze in 2017 opnieuw geasfalteerd was.

De burgemeester raadde ook aan om een ​​dak boven het bruggebied te bouwen om toeristen te beschermen tegen zon en regen tijdens hun bezoeken alsmede een opfrisbeurt voor het hele gebied.

Momenteel heeft Pattaya ongeveer 20 miljoen baht gereserveerd voor het onderhoud van Bali Hai. De geschatte kosten van de noodzakelijke reparaties en upgrades bedragen echter 30 miljoen baht. 

Burgemeester Poramet legde uit dat de gemeenteraad zou worden gevraagd om extra geld ter beschikking te stellen om het kostenverschil te dekken.

De geplande reparaties en upgrades bij de Bali Hai-pier zijn belangrijk voor het behoud van de structurele integriteit en veiligheid van de pier. Deze verbeteringen zijn ook van cruciaal belang voor het verbeteren van de algehele ervaring en tevredenheid van toeristen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de lokale economie. 

Als de pier in uitstekende staat blijft, kan Pattaya bezoekers van over de hele wereld blijven trekken en zijn internationale aantrekkingskracht behouden. 

Investeren in verbeteringen zoals bovenstaande vormen een cruciaal onderdeel van Pattaya’s voortdurende ontwikkeling en duurzaamheid. Er moet voor worden gezorgd dat de vitale infrastructuur van de stad kan voldoen aan de eisen van een steeds groter wordende toeristenindustrie.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!