Waarom pronkt het logo van Red Bull op de helm van Alexander Albon?

THAILAND:- Alexander Albon presenteerde recent zijn nieuwe helm voor het 2022-seizoen bij Williams trots aan de buitenwereld.  Wat voornamelijk opviel, was het pronkende Red Bull-logo op het roer van de Thaise Brit.  Waarom is dit logo daar nog altijd nu hij voor Williams gaat rijden?

 De onthulling van de helm van Albon zorgde voor het beginnen op het internet.  Men kon namelijk zien hoe het logo van Red Bull groots op zijn helm prijkt.  Dat buiten dit jaar naast Nicholas Latifi voor het team van Williams actief is.  Het is extra verwarrend heeft Williams juist weer nauwe banden met het team van Mercedes, de grote concurrent van Red Bull zelf.

Albon reed in 2020 nog naast Max Verstappen voor het Oostenrijkse team, voordat hij aan de kant geschoven werd ten faveure van Sergio Perez.  Het werd een jaartje meekijken langs de kant voor de Brit, al bleef hij nog wel actief binnen de Red Bull-familie.  Albon speelde een belangrijke bijdrage in de simulator, waar hij werk voor Verstappen en Perez.  Tijdens het seizoen wist hij een stoeltje bij Williams te bemachtigen en daarom komt er nu een eind aan de samenwerking tussen Red Bull en Albon.

Red Bull Thailand
Dit is het logo van het energiedrankje op het roer van de in Londen geboren coureur.  Hoe komt dat?  Het antwoord is simpel: Albon wordt namelijk op persoonlijke titel gesponsord door Red Bull Thailand.  Het valt te vergelijken met een sponsor als CarNext.com, prijkend op het roer van Verstappen.  Het zorgt in dit geval voor de introductie, maar Albon heeft net als elke andere coureur recht op zijn persoonlijke sponsor.

Teambaas Jost Capito legt verder uit wat er precies aan de hand is en dat het trots prijkende Red Bull-logo op Albon zijn roer verder niets te maken heeft met motor Formule 1-gerelateerde verbanden tussen Albon, Williams en Red Bull.  “Red Bull Thailand is gedurende zijn hele carrière sponsor geweest en daar heeft hij recht op. Red Bull blijft dus gewoon zijn sponsor. Maar er is geen relatie tussen Red Bull en Williams”, zei Capito in september tegen Motorsport-Total.

Red Bull ontmoette Mercedes
Albon zal dus het jaar met een Red Bull-logo op zijn roer in de Williams met Mercedes-motor rijden.  Een uniek gezicht, maar verder valt er niet te veel achter te zoeken.  Albon heeft geen banden meer met het raceteam van Red Bull, zo heeft men in het verleden al laten weten.  Tot die tijd moet Albon het met Red Bull Thailand doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Alexander Albon
Content: Brian van Hintham
Bron: GPfans.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!