Pattaya treedt hard op tegen tegen ‘restaurants’ die alcohol verkopen

PATTAYA:- De gezondheidsfunctionarissen van het ministerie van Volksgezondheid van Banglamung waren gisteravond, 21 februari 2022, bijzonder actief in en rond Pattaya en dwongen Covid19 maatregelen rond de stad af.

Ze waren specifiek geïnteresseerd in ‘restaurants’, oftewel omgebouwde bars die alcohol verkopen, hoewel ze technisch gezien wettelijk nog steeds gesloten zijn, mogen ze tijdelijke restaurants zijn met aangepaste Covid19 maatregelen. Wat betreft restaurants, waar ambtenaren eigenlijk maar op zoek zijn, is een omgeving in bars, pubs in een zgn. restaurantstijl.

De bedoelde Covid19 maatregelen waar het ministerie naar op zoek was, die werden vergezeld door de politie van Pattaya, waren temperatuurcontroles, het dragen van mondkapjes, het bewaren van sociale afstand, QR-code check-ins en een Chonburi-specifieke regel, waarbij ATK testen werden uitgevoerd op klanten en medewerkers. Ze hebben ook tijdelijke certificaten en licenties bekeken waarmee locaties kunnen worden geopend, zoals Thai STOP Covid Plus 2.

De secretaris van het Bang Lamung-district, liet weten dat de controles volgen op het verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat elke provincie in het land beveelt om de Covid19 voorzorgsmaatregelen te verhogen naarmate het aantal gevallen eerder deze week in het hele land stijgende is, ook in Chonburi.

Als de voorzorgsmaatregelen en Covid19-preventieve maatregelen niet worden opgevolgd, kunnen sluitingen en mandaten plaatsvinden, zo waarschuwde functionarissen gisteravond..

Volgens de secretaris van Banglamung  waren de controles meestal succesvol en waren ze educatief versus bestraffend, maar hij benadrukte een paar punten die gezondheidsfunctionarissen nodig achtten om te verbeteren om de locaties veilig open te houden.

De secretaris verklaarde dat de dagelijkse controles door de hele stad zullen worden voortgezet, met de meeste nadruk op ‘restaurants’.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Eén gedachte over “Pattaya treedt hard op tegen tegen ‘restaurants’ die alcohol verkopen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!