Het Omicron virus overleeft bijna 200 uur op plastic, zo waarschuwt een vooraanstaande Thaise expert

BANGKOK:- Uit een recent onderzoek is gebleken hoe lang het Covid-19-virus kan overleven op plastic en huid, volgens een Thaise infectieziekte-expert is aangetoond dat het Omicron virus aanzienlijk stabieler is dan de eerdere varianten.

Dr. Thiravat Hemachudha, hoofd van het Informatiecentrum voor opkomende infectieziekten van de Chulalongkorn Universiteit, gaf commentaar op een Japans onderzoek dat aantoont dat Omicron bijna vier keer langer kan overleven op plastic dan de originele Wuhan-variant.

Uit het onderzoek bleek voort ook dat het Covid-19-virus 20 keer langer meegaat op plastic dan op de huid.

 “Op plastic kan de oorspronkelijke soort die in Wuhan is ontdekt 56 uur stabiel blijven, Gamma-variant 59,3 uur, Delta 114 uur, Beta 156 uur, Alpha 191,3 uur en Omicron 193,5 uur”, zo schreef Dr. Thiravat op Facebook.

Op de menselijke huid bleef het Wuhan-virus 8,6 uur stabiel, de Gamma-variant 11 uur, Delta 16,8 uur, Beta 19,1 uur, Alfa 19,6 uur en Omicron 21,1 uur.

“Hoewel Omicron minder snel ernstige symptomen veroorzaakt bij patiënten, is het toch belangrijk om contactoppervlakken zoals tafels, stoelen en deurknoppen in uw huis en op uw werkplek regelmatig schoon te maken”, zegt Thiravat.

“Ook moet iedereen regelmatig zijn handen blijven wassen om de kans op verspreiding van het virus te verkleinen.”

Hij voegde eraan toe dat een algemeen desinfectiemiddel voor gebruik binnenshuis het Covid-19-virus op oppervlakken binnen 15 seconden kan elimineren.  Evenzo kan ethanol of 35 procent alcohol het virus op de menselijke huid in 15 seconden doden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!