Vrouw uit Pattaya vindt haar gestolen motor terug op de online tweedehandsmarkt

PATTAYA:- Een Thaise vrouw stond perplex nadat ze haar gestolen motor op een tweedehands Facebook-groep terug had gevonden, slechts een paar uur nadat deze was gestolen.

De 23-jarige khun Amphika Sisena vertelde tegen “Jelle” onze razende stadsreporter, dat ze geschokt was toen ze ontdekte dat haar kostbaarste bezit door een onbekende verkoper op Facebook werd aangeboden.

De jonge vrouw legde uit dat een onverlaat op 17 oktober haar motor had gestolen. De diefstal vond plaats in een warenhuis in Soi Khao Noi in de wijkgemeente Nongprue, de diefstal werd vastgelegd op een bewakingscamera.

Tot haar ontsteltenis zag khun Amphika slechts zes uur later na de diefstal zag dat haar motor door een Facebook-gebruiker genaamd ‘Good Jakkapan’ te koop werd aangeboden.

De gestolen motor werd in de Facebook-groep Buy-Sell Unregistered Motorcycles te koop aangeboden, waar veel foto’s van motorfietsen te koop werden geplaatst.

Het slachtoffer deed onmiddellijk aangifte van het incident bij het politiebureau van Nongprue, in de hoop dat de politie de dader zou opsporen en haar motorfiets zou teruggeven.

Ze deelde ook haar frustratie en zei dat ze zonder motor geen mogelijkheid had om naar haar werk te komen. Bovendien geloofde ze dat deze specifieke dief verantwoordelijk was voor meerdere incidenten in Pattaya, aangezien ze opmerkte dat de dader regelmatig in verschillende groepen foto’s van gestolen motorfietsen te koop plaatste.

De dief verwijderde het bericht inzake de motor van khun  Amphika, evenals zijn Facebook-account. De politie traceert zijn digitale gegevens, maar de naam van het account wordt verondersteld nep te zijn.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!