Twee vrijwilligers uit het leger gedood bij bomexplosie en geweervuur ​​in Zuid-Thailand

~MEN HOORT VAN VER DAT DE WINTER KOUD IS~
(Het is altijd snel bekend als er ergens gevaar is)

NARATHIWAT:- Twee vrijwilligers uit het leger zijn gedood en één raakte gewond bij een aanval in het zuiden van Thailand, meldde kolonel Kriattisak Neewong van het Internal Security Operations Command.

Bahavee Masuesa kwam tijdens de aanval om het leven. Sornram Ratcharak liep een ernstige wond op en stierf kort daarna. Thiwakorn Boon-ason raakte ook gewond, maar is nu buiten leensgevaar, aldus kolonel Kriattisak.

De explosieven-opruimingsdienst verzamelde en onderzocht de restanten van de bom. Er werden tevens gebruikte patroonhulzen gevonden, vermoedelijk van de aanvallers.

Luitenant-generaal Kriangkrai Srirak, 4e legerleider, gaf opdracht tot meer veiligheid en waakzaamheid in het gebied. Hij uitte ook zijn spijt bij de families van de vrijwilligers, over het verlies van levens en over de gewonden.

Eenmaal ter plaatse ontdekten ze dat de brug was beschadigd en de twee gewonden naar het Rangae-ziekenhuis waren overgebracht.

Fragmenten van een geïmproviseerd explosief gemaakt van een gasfles van 25 kg lagen verspreid over het terrein.

Vrijwilliger Pacharapong Thongnuasuk, 32, liep verwondingen op aan voorhoofd, arm en buik, terwijl Sahachai Boonchan, 27, leed aan de impact en schok van het bombardement, en had een beklemmende druk op borst en oorletsel.

Een eerste onderzoek wees uit dat de twee overleden vrijwilligers bij een groep van vijf hoorden die in een gepantserde pick-up naar een legerplaats in het district Sirsakorn reisden. Op de terugweg naar hun basis in Chanae ging de bom af. Het onderzoek is nog in volle gang.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangrai Times
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Chiangrai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!