Thaise wet op komst om burgers thuis alcoholische dranken  voor persoonlijke consumptie te laten maken

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft eerder deze week het ministerie van Financiën de opdracht gegeven de regelgeving voor de niet-commerciële productie van alcoholische dranken te herzien om het grote publiek in staat te stellen hun eigen drank voor persoonlijke consumptie te maken, zo verklaarde de plv.  regeringswoordvoerster, Khun Ratchada Thanadirek.

“Het kabinet heeft erop aangedrongen dat de regelgeving zich moet richten op het controleren van de kwaliteit en veiligheid van dranken en het beperken van de milieu-impact van het productieproces”, zei ze.

“Ondertussen mogen de voorschriften de vrijheid van mensen bij het maken van alcoholische dranken voor persoonlijk gebruik niet beperken.”

 Het Huis van Afgevaardigden keurde eerder het principe goed van het wetsontwerp dat mensen in staat stelt om hun eigen alcoholische dranken te maken voor non-profitdoeleinden onder voorschriften die de kwaliteit en veiligheid van het product bevorderen en voldoen aan bestaande voorschriften met betrekking tot de productie van alcoholische dranken onder de accijnswet  BE2560 uit 2017.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!