Thaise vrouw en haar kleindochter op Phuket verongelukt door een laaghangende telefoonkabel

PHUKET:- Een 51-jarige vrouw en haar 10-jarige kleindochter liepen gisteren lichte verwondingen op doordat een telefoonsnoer vanaf een straatpaal over de weg hing, het stel raakte met hun motorfiets op Chao Fa West Rd. nabij Chalong Hospitaal in de telefoonkabel verstrikt.

De lokale reddingswerkers werden gewaarschuwd voor het ongeval door een voorbijganger die meldde dat twee mensen gewond waren geraakt bij een motorongeluk bij de ingang van Soi Pramote op Chao Fa West Rd in Chalong.

Toen reddingswerkers arriveerden, vonden ze de 51-jarige khun Soraya Angsanam, en haar 10-jarige kleindochter Rattana Charoensap, met lichte verwondingen op straat. 

De twee kregen ter plaatse eerste hulp en werden vervolgens naar het nabijgelegen Chalong-ziekenhuis gebracht.

Khun Soraya legde uit dat zij en haar kleindochter op weg naar huis waren na een lunch toen de losse telefoonkabel haar bij de keel en arm sneed waardoor ze de controle over de motorfiets verloor.

Haar kleinkind, Khun Nong Rattana kwam er ook vanaf met lichte verwondingen aan zijn armen en benen en een bult op zijn linkerslaap.

Nadat hun verwondingen waren door de reddingsdienst behandeld, konden Khun Soraya en haar kleindochter Nong Rattana hun weg vervolgen.

De gemeente Chalong heeft het incident nog niet erkend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Eakkapop Thongtub 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Phuket News

2 gedachten aan “Thaise vrouw en haar kleindochter op Phuket verongelukt door een laaghangende telefoonkabel”

  1. voor de taalpuristen onder ons 🙂

    Verongelukken is geen standaardtaal in de betekenis ‘een ongeluk hebben zonder daarbij om het leven te komen’. Correct is een ongeluk hebben of een ongeval hebben.

    Hij heeft een ongeluk gehad, maar er is gelukkig alleen blikschade.
    Toen ze met haar bedrijfsauto een ongeval had, heeft de verzekering van haar werkgever de schade vergoed.

    Verongelukken is wel standaardtaal in het hele taalgebied in de betekenis ‘om het leven komen bij een ongeluk’. Een synoniem is omkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!