Olleke Bolleke in Thailand vertelt u de voordelen van het eten van krokodillenvlees

PATTAYA:- Tegen de achtergrond van stijgende varkensvleesprijzen in Thailand wenden sommige Thaise burgers en expats  zich tot het consumeren van krokodillenvlees als alternatieve eiwitbron, zo verteld dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid.

Krokodillenvlees wordt als een milieuvriendelijk product beschouwd, aangezien het fokken van krokodillen kan worden gedaan zonder blootstelling aan schadelijke chemicaliën.

Maar omdat krokodillen als reptielen worden geclassificeerd, kunnen ze besmet zijn met bacteriën zoals salmonella, die ziekten zoals tyfus, diarree en spijsverteringsstoornissen kunnen veroorzaken, zo waarschuwde khun Suwanchai wel?

De bereiders van het krokodillenvlees moeten hun handen en apparatuur elke keer wassen voordat ze vlees verwerken om bacteriële besmetting te voorkomen en het rauw eten ervan absoluut achterwege laten, zegt hij.

Bij het kopen van krokodillenvlees dat op de markt wordt verkocht, kun je het beste het vlees uit de staart [bong ton] kiezen.

Goed vlees moet vers en stevig zijn, mag geen slechte geur hebben en je moet het alleen bij een betrouwbare bron kopen, zegt dr. Suwanchai.

De carnivoren onder ons moeten vlees kiezen als eiwitbron om aan hun behoeften te voldoen, omdat de voedingswaarde en prijs van krokodillenvlees niet veel verschilt van die van ander dierlijk vlees. 

Belangrijkste feiten:
– 100 gram krokodillenvlees bevat 99 kilocalorieën aan energie, 21,5 gram eiwit, 2,9 gram vet en 65 milligram cholesterol.
– 100g varkensvlees heeft 107 kcal, 22g eiwit, 2g vet en 55mg cholesterol.

– 100 g kippenvlees bevat 145 kcal energie, 22,2 g eiwit, 6,2 g vet en 62 mg cholesterol.
– 100 g rundvlees heeft 121 kcal energie, 21,2 g eiwit, 4 g vet en 51 mg cholesterol.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!