Thaise Minister van Energie zweert dat hij doet wat hij kan om diesel op 30 baht per liter te houden

THAILAND:- In reactie op de eis van de Federatie van landtransport Thailand om hem te ontslaan omdat hij de prijs van diesel niet onder controle had, verkondigde minister van Energie, khun Supattanapong Punmeechaow dat hij elk voorstel van elk protest had overwogen.

Hij voegde eraan toe dat alles in het werk zou worden gesteld om de dieselprijs tot 31 maart op 30 baht per liter te houden dankzij de subsidie ​​van 5 baht van het Oliefonds.  Anders, zei hij, zou de prijs van diesel zijn gestegen tot 35 baht per liter.

Wat betreft het verlagen van de prijs tot 25 baht per liter, zei hij dat demonstranten moeten kijken hoe ze dit aantal hebben bereikt en wie er baat bij heeft.

Op de vraag of hij kapitalisten hielp door de prijs van vliegtuigbrandstof te verlagen, maar niet de prijs van diesel, zei Supattanapong dat de maatregel tijdelijk was en alleen werd ingevoerd om de luchtvaartindustrie te helpen die het moeilijk heeft met de nasleep van Covid-19.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie aanvullende maatregelen zal overwegen op basis van de wereldwijde prijs van ruwe olie.  Hij gaf toe dat de plotselinge stijging van de olieprijs met 6 baht binnen een maand schokkend was, maar zei dat de regering geen andere opties had.

Khun Supattanapong merkte op dat hij begrijpt dat mensen het zat zijn, maar dat er weinig kan worden gedaan omdat het nu eenmaal een wereldwijde crisis is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!