Thais koppel “dropt” hun met Covid19 besmette 80-jarige vader bij een tempel in Korat en sjezen met gierende banden weg.

NAKHON RATCHASIMA:- Een man en vrouw hebben een 80-jarige man die ze hun vader noemden bij een tempel in het noordoosten van Thailand afgezet. Nadat ze de bejaarde man hadden afgezet met niets anders dan een stoffen tas, reden ze snel weg.  De man bleek later het Covid19 virus te hebben.

Een Facebook-gebruiker die beweert een medisch werker in het Bua Yai-ziekenhuis te zijn, plaatste een foto op zijn Facebook van de oudere man die op een onverharde weg naast wat gras lag.  De foto’s kwamen met een “geschreven veroordeling” van de slechte behandeling door de dochter van haar hoogbejaarde vader.

De abt van Wat Pa Suan Thamma Sawaddee, Phra Luang Phor Sitthichai, zegt dat de vrouw en haar man de 80-jarige afgelopen zondag bij de tempel hadden gedumpt.  

De niet nader genoemde bejaarde man werd gezien terwijl hij wegliep van de tempel en later liggend op het pad gevonden.  Gezondheidsfunctionarissen namen hem mee voor een Covid-test die later positief bleek.

De verklaring van het vriendelijk echtpaar was dat hun ‘vader’ de abt had gekend toen ze eerder in de provincie Khon Khaen woonden en dat hun 80-jarig familielid had aangegeven bij de abt in de tempel wilde blijven.

Het dorpshoofd, khu. Thongsuk Thaebtham, zegt dat de man hem vertelde dat zijn dochter hem meenam uit de provincie Lopburi om hem naar de tempel te brengen.  De man is inmiddels voor medische behandeling naar een ziekenhuis in Khon Kaen gebracht.

Degenen die in nauw contact kwamen met de ontheemde 80-jarige man, waaronder monniken, gezondheidswerkers en reddingswerkers, zitten nu in een quarantaine van 14 dagen.

Khun Thongsuk is het niet eens met de manier waarop de dochter haar vader behandelt en zegt dat haar acties anderen in gevaar brachten om het Covid virus te krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Thais koppel “dropt” hun met Covid19 besmette 80-jarige vader bij een tempel in Korat en sjezen met gierende banden weg.”

  1. Het gaat hier over een (paar) INDIVIDU(EN) dat/die ethisch verwerpelijk handelt. Zoiets zal altijd wel eens gebeuren, ergens, en het is verachtelijk uiteraard. Maar moet dat dan aan de grote klok gehangen worden in een medium als Olleke-Bolleke? Het draagt niets bij. Het heeft geen enkele meerwaarde. Uiteraard keurt niemand zo iets goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!