Politie valt de grillroom van de “Dikke Jongens” in Pattaya binnen er arresteerde daar 12 “potige” Thais

PATTAYA:- Nee, uw nieuwsbeer valt niet in de herhaling en plaatst zijn vertaalde stukjes slechts één keer (in tegenstelling tot Thailandblog), het is gewoon een ongewone déjà vu, aangezien er gisteravond weer mensen in Pattaya werden gearresteerd wegens overtreding van het nooddecreet.

De 12 verdachten dronken naar verluidt alcohol, wat volgens de politie van Pattaya een overtreding is van het huidige nooddecreet.  De politie zegt ook dat de tientallen verdachten ook andere regels/wetten overtraden, zoals de wet op besmettelijke ziekten en beperkingen op het verzamelen.

De politie van Nongprue deed gisteravond rond 20.00 uur een inval in de “Fat Boys Bar and Grill”.  Momenteel mag in plaatsen als Pattaya niet meer dan 1 persoon alcohol drinken in een “groep”.

Kolonel Chitdaecha Songhong, die de inval leidde, zegt dat de politie klachten had ontvangen van bezorgde burgers dat buitenlanders en Thais “in het geheim” alcohol in een ondergronds gedeelte van de bar dronken. Hij voegt eraan toe dat de klagers vreesden dat de ondergrondse drinkers Covid zouden kunnen verspreiden en dat ze door het melden van dit “incident” de gemeenschap beschermden.

Kolonel Chitdaecha voegt eraan toe dat de regels niet bedoeld zijn om mensen te straffen, maar om de gemeenschap te beschermen.  Verder, dat als iedereen zich aan de regels houdt, alles sneller weer normaal kan worden.

Er werd niet vermeld of er tegen  de bar-eigenaren juridische stappen ondernomen zouden worden.

Gisteren meldde uw Nieuwsbeer, Olleke Bolleke in Thailand dat er meer dan 66 mensen bij een strandbar in deze kustplaats waren gearresteerd.

Ook werd er gisteravond in Pattaya een stel gearresteerd omdat ze zichzelf live streamden terwijl ze de avondklok overtreden.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya News

Eén gedachte over “Politie valt de grillroom van de “Dikke Jongens” in Pattaya binnen er arresteerde daar 12 “potige” Thais”

  1. Ja die herhalingen op Thailandblog zijn als een platenspeler die blijft hangen.
    Sinds enkele maanden lees ik hier ’s morgens vers nieuws met op de achtergrond de radio player.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!