Thais die zich in Thailand’s nationaal park Phuket schuldig hadden gemaakt aan landjepik, bestraft met forse straffen

PHUKET:- De correctionele rechtbank van Phuket heeft vijf mensen een behoorlijke gevangenisstraf opgelegd en een beklaagde veroordeeld tot het betalen van 800 miljoen baht als compensatie voor het illegaal in bezit nemen van land van het Sirinat National Park en Khao Ruak – Khao Muang National Forest in Phuket. Het vonnis werd enkele dagen terug uitgesproken.

“ Het Departement van Nationale parken, afdeling fauna en flora diende op 14 augustus 2012 een zaak in bij het Department of Special Investigation [DSI] nadat een groep zakenlieden naar verluidt het Sor Kor 1-document had gebruikt om eigendomsbewijzen voor 93 rai in te pikken, het  land in Phuket zou een waarde hebben van 4 miljard baht”, zo zei adjunct-directeur-generaal van het departement van Koninklijk bosbeheer, Khun Cheewaphap Cheewatham donderdag.

Khun Cheewaphap was voorheen het hoofd van het Sirinat National Park in Phuket, hij vertelde dat het 93 rai grote terrein zich in het nationale park bevond.

De rechtbank achtte vijf van de beklaagden schuldig en veroordeelde twee tot tien jaar gevangenisstraf, namelijk Praphas Sae-Ong, die op de vlucht is, en Anek Leepracha, een lobbyist die verantwoordelijk is voor het kopen van verschillende percelen in Phuket.  De rechtbank herriep ook de eigendomsbewijzen van drie andere beklaagden, maar veroordeelde ze niet omdat twee overleden zijn en één een 90-jarige bedlegerige patiënt is.

Nog twee andere beklaagden, een natuurlijke persoon en een rechtspersoon, werden vrijgesproken omdat de rechtbank zei dat ze alleen kopers zijn en niets te maken hadden met de afgifte van eigendomsbewijzen.

De rechtbank veroordeelde Khun Anek ook tot het betalen van een schadevergoeding van 800 miljoen baht aan de staat en gelastte hem om de bewoners onmiddellijk uit het betwiste land te laten verwijderen.

Khun Cheewaphap voegde eraan toe dat de Royal Forest Department momenteel verschillende andere inbreukzaken in Phuket aan het onderzoeken is.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!