VIDEOCLIP | Goudwinkelrover gewapend met stanleymes in één winkelcentrum in Chonburi gearresteerd

CHONBURI:-  Een goudwinkelrover, gewapend met een stanleymes, roofde eergisteren meerdere gouden voorwerpen ter waarde van meer dan 300.000 baht uit een goudwinkel in Chonburi.

De CCTV-beelden van de goudwinkel in een Tesco Lotus-winkelcentrum in het Samet-subdistrict zijn om 18.30 uur te zien.  de 25-jarige verdachte werd gezien terwijl hij nerveus om zich heen keek om de prijs van verschillende gouden voorwerpen te vragen.  Kort nadat hij om de prijs had gevraagd, haalde hij een stanleymes  tevoorschijn en bedreigde hij een bewaker in de buurt, die geschrokken enkele stappen achteruit deed.  

Vervolgens wordt de verdachte op camera gezien terwijl hij over de toonbank springt, De Covid19 schermen neerhaalt waarna hij meerdere gouden sieraden weggeritst en de scène ontvlucht, op de voet gevolgd door de bewaker die zich inmiddels moed had ingesproken. De ontsnapping van de verdachte zou echter niet lang duren.

De verdachte vluchtte te voet buiten het winkelcentrum waar hij een motortaxichauffeur bedreigde met stanleymes en eiste dat de chauffeur hem zou wegbrengen.  De “win rijder” , die niet werd geïdentificeerd, werkte mee en startte de motor.

De bewaker die de dief was gevolgd, schopte tegen de motor vervolgen tegen de vlakte, waardoor de overvaller en de bestuurder op straat vielen.  De verdachte werd ontwapend en vastgehouden door de bewaker en verschillende omstanders totdat de politie van Samet ter plaatse kwam en de verdachte de handboeien omdeed om hem later naar het politiebureau te brengen voor verdere verwerking.

De 25-jarige verdachte werd door de politie genoemd als de heer Wit Yangyuen. Bij hem werden meerdere gouden voorwerpen ter waarde van meer dan 300.000 baht in beslag genomen.

Khun Wit heeft naar verluidt aan de politie toegegeven: “Ik heb aanzienlijke schulden gemaakt door online te gokken.  Bovendien had ik net een paar grote ruzies met mijn ouders in Bangkok en zag géén uitweg meer, geld om naar Chonburi te reizen, met de bedoeling om ter plaatse een goudwinkel te beroven en dan terug te keren naar Bangkok, in de hoop dat ze me niet zouden herkennen omdat ik van buiten de stad kom.  Ik heb het stanleymes speciaal voor de overval gekocht.”

Khin Wit wordt geconfronteerd met meerdere aanklachten, waaronder gewapende overval, gijzeling en verschillende andere kleinere aanklachten.  Zoals gezegd, heeft hij naar verluidt toegegeven aan het incident en is van plan om schuldig te pleiten.  In overeenstemming met de Thaise wet zal dit hem waarschijnlijk een kortere gevangenisstraf opleveren. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News  
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!