Thailand wilt vaccins van het koninkrijk Bhutan lenen

THAILAND:- een regionale fabrikant van AstraZeneca’s coronavirusvaccins, probeert 150.000 doses van hetzelfde vaccin te lenen van het Himalaya-koninkrijk Bhutan, zo liet een functionaris te midden van een aanbodtekort in Thailand weten.

Thailand heeft geprobeerd zijn voorraden aan te vullen nadat het werd getroffen door de ergste golf van corona virusinfecties, slechts twee maanden voordat het in juni met massale immunisatie begon.

De oproep om vaccins van Bhutan te lenen, een land met minder dan 1 miljoen inwoners, weerspiegelt de inspanningen om de hiaten in de chaotische vaccinintroductie van Thailand op te vullen nadat AstraZeneca zei dat het het land zou kunnen voorzien van ongeveer vijf tot zes miljoen maandelijkse doses, ongeveer de helft van wat de regering verwacht.

Thailand maakt het vaccin van AstraZeneca voor regionale distributie, maar heeft tot nu toe slechts 7,1% van de bevolking volledig gevaccineerd, en de verwachting is dat nieuwe infecties de komende maand elke dag zullen verdubbelen.

Daarentegen begon Bhutan in maart met vaccineren en heeft het meer dan 1 miljoen doses gegeven, een aantal dat voldoende is om ongeveer tweederde van de bevolking te immuniseren.  Het heeft minder dan 3.000 gevallen geregistreerd en slechts drie doden.

“De overeenkomst om vaccins uit te wisselen tussen Bhutan en Thailand… is gebaseerd op het feit dat Thailand later vaccins terugstuurt naar Bhutan”, aldus Khun Natapanu Nopakun, een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“De regering onderzoekt momenteel de overeenkomst.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Standard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!