Thailand wilt met toeristen uit Nederland in gesprek komen

BANGKOK:- De roadshow van de toeristische autoriteit Thailand, het TAT, blijft aan kracht winnen en Nederland is het nieuwste Europese land op de hitlijst.  Vorige week was het TAT ​​op de ITB Berlin 2023 in Duitsland aanwezig om officieel de Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters-campagne te lanceren, dat tot doel heeft duurzaam en verantwoord toerisme in Thailand te promoten dat zich richt op zinvolle reiservaringen.  

Deze week organiseerden TAT en Koh Samui Tourism Association Surat Thani de Post-ITB Roadshow in Amsterdam, Nederland.

Op de foto van links naar rechtsMs. Soraya Homchuen (TAT Paris Director), Ms. Titiporn Manenate (TAT Executive Director of Europe Division), Mr. Chatri Archjananun (Ambassador of Thailand), Jeannette Spits (CEO of USP Marketing PR)

De roadshow werd bijgewoond door een aantal hoogwaardigheidsbekleders, waaronder: gouverneur van Surat Thani Vitchavut Jinto, ambassadeur van Thailand in Den Haag Chatri Archjananun, plaatsvervangend directeur van TAT Paris Office Nuttira Aumponpan, meer dan 40 reisbureaus uit Nederland, 20 ondernemers uit Koh Samui, Koh Pangan, Koh Tao en Khao Sok, evenals luchtvaartmaatschappijen zoals Bangkok Airways en EVA, die non-stop vluchten van Amsterdam naar Thailand aanbieden.

De zakelijke gesprekken tussen de Thaise ondernemers en de Nederlandse deelnemers bleken vruchtbaar, zo las Olleke Bolleke in de KhaoSod.  De reisbureaus toonden grote interesse om meer te weten te komen over accommodatie, activiteiten, prijzen en andere pakketreizen naar nabijgelegen gebieden zoals Koh Samui, Koh Pangan, Koh Tao en de stad Surat Thani.  De nadruk werd gelegd op cultureel reizen en welzijn, met de nadruk op het bevorderen van milieuvriendelijk toerisme, inclusief koolstofarm toerisme.  Daarnaast is de provincie van plan om de marketing van Khao Sok National Park en Cheow Lan Lake voor de komende zomer te combineren.

Verwacht wordt dat promotie-inspanningen dit jaar meer toeristen uit Nederland naar de provincie zullen lokken, en er is hoop dat de toeristenaantallen weer op het niveau van vóór Covid zullen komen.  Lokale zakenmensen streven ernaar toeristen zinvolle en duurzame reiservaringen te bieden.

Van Chengdu tot Samui
Koh Samui opent nu zijn deuren voor Chinese bezoekers.  Volgens Kanokkittika Kritwuttikon, directeur van TAT Koh Samui, zal later deze maand een enkele wekelijkse vlucht van Chengdu naar Samui worden opgezet.  De vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A319, die plaats biedt aan 140 passagiers, en is gepland om elke zondag te vertrekken.  TAT Samui is echter van plan om vanaf mei de vluchtfrequentie te verhogen tot drie keer per week.

Khun Kritzuttikon zei dat de meeste Chinese toeristen alleen reizen en gemiddeld zeven dagen blijven.  Ze wees erop dat de regio een populaire bestemming is voor Chinese reizigers die veel geld uitgeven.  In 2019 werden 308.303 bezoekers geteld.  Deze toeristen gaven gemiddeld 6.118 baht per dag uit, wat resulteerde in maar liefst 14 miljard baht aan inkomsten – maar liefst 24% van de buitenlandse uitgaven in de regio.

De TAT verwacht dat ongeveer 300.000 Chinese toeristen Thailand zullen bezoeken in het eerste kwartaal van 2023, wat wijst op een gestage groei in de sector.  De organisatie is echter optimistisch dat deze trend het hele jaar door zal doorzetten en dat het aantal Chinese bezoekers in 2023 de vijf miljoen zal bereiken.

Olleke Bolleke in Nederland 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!