5 politieagenten in Pattaya beschuldigd van afpersing van drugsverdachten

PATTAYA:- Vijf agenten van het politiebureau van de wijkgemeente Nongprue in Pattaya zijn overgeplaatst nadat twee drugsverdachten hen beschuldigden van het afpersen van 150.000 baht in ruil voor hun vrijheid.  Een 60-jarige vrouw genaamd Khun Raewadee Sirapanich en een 18-jarige vrouw genaamd khun Anna dienden afgelopen maandag een aanklacht tegen vijf politieagenten in wegens ontvoering en het eisen losgeld.

Khun Raewadee zei dat ze op 11 maart bij haar thuis was gearresteerd door de vijf politieagenten wegens bezit en gebruik van crystal methamphetamine.  De agenten droegen geen uniform, maar deden zich voor als agenten van Chonburi’s bureau voor de bestrijding van verdovende middelen.

Nadat ze had toegegeven de drug te hebben gebruikt, beweerde Raewadee dat ze was meegenomen naar een huis in de wijkgemeente Nongprue, waar de politieagenten 50.000 baht eisten in ruil voor haar vrijheid.  Ze had slechts 31.000 Baht, de agenten stemden daarmee in en lieten haar gaan.  Khu. Raewadee voegde eraan toe dat haar zoon het geld had overgemaakt naar een bankrekening genaamd Wanchai Samoonprai.  Ze vermoedde echter dat het geen echte politieagenten waren en besloot aangifte te doen.

Anna vertelde één soortgelijk verhaal: zij en haar vriend werden gearresteerd wegens drugsgebruik en naar hetzelfde huis  gebracht als khun Raewadee.  Anna beweerde dat ze geen misdaden had begaan, maar gaf toe dat haar vriend drugs gebruikte.  Anna zei dat de groep agenten haar en haar vriend om 100.000 baht vroeg, maar dat hun families slechts 60.000 baht konden opbrengen.  De families besloten echter het geld niet over te maken, omdat ze vermoedden dat de politiegroep niet legitiem was.  Ze namen contact op met verschillende persbureaus en rapporteerden de zaak aan hen.  Uit angst voor ontmaskering liet de bende Anna en haar vriend vrij.

Volgens Khun Kampon Leelaprapakorn, commissaris van het provinciale politiebureau van Chon Buri, behoorden de vijf agenten in kwestie tot de onderzoeksafdeling van de politie.  Ze zijn overgeplaatst van hun vorige functies naar de politie van de provincie Chonburi in afwachting van het onderzoek naar de beschuldigingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!