Thailand wil het aantal verkeersdoden in vijf jaar met tweederde verminderen

BANGKOK:- In haar 20-jarige nationale strategie identificeert de Thaise regering verkeersveiligheid als één n van haar topprioriteiten en het doel is het aantal verkeersdoden te verminderen tot 12 per 100.000 inwoners in 2027 en de Vision Zero-doelstelling tegen 2050 te bereiken.

De regering heeft zich een ambitieus doel gesteld om het aantal verkeersdoden binnen vijf jaar met bijna tweederde te verminderen, hoewel ambtenaren erkennen dat dit een uitdaging zal zijn.

Premier Prayut bevestigde het doel op een academisch seminar in Bangkok afgelopen woensdag (25 mei) met de titel “Nieuw decennium, nieuw normaal, veilig rijden is prioriteit”.

De minister-president verklaarde dat het seminar de weg vrijmaakte voor verschillende perspectieven op het terugdringen van verkeersongevallen.

In haar 20-jarige nationale strategie beschouwt de Thaise regering verkeersveiligheid als één van haar topprioriteiten.  Het doel is om tegen 2027 het aantal verkeersdoden te verminderen tot 12 per 100.000 inwoners en de Vision Zero-doelstelling tegen 2050 te behalen.

Vision Zero is een strategie die voor het eerst werd geïmplementeerd in de jaren negentig in Zweden om alle verkeersdoden en ernstig gewonden te elimineren en tegelijkertijd veilige, gezonde en billijke mobiliteit voor iedereen te bieden.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft Thailand het negende hoogste aantal verkeersdoden ter wereld, met 32,7 doden per 100.000 mensen.

Premier Prayut verklaarde dat het bereiken van Vision Zero tegen 2050 een uitdaging zou zijn, maar haalbaar als iedereen zijn steentje bijdraagt.  Hij benadrukte ook het belang van het handhaven van wetten met betrekking tot het openbaar vervoer, het gebruik van privéauto’s, een database met chauffeurs en veiligheidsverhogende technologie om bij te dragen aan de verkeersveiligheid. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!