Japan heft reisadvies voor Thailand en 35 andere landen op

AZIË:- Japan heeft het reisadvies voor Thailand opgeheven, dat burgers had gevraagd om niet-essentiële reizen naar het koninkrijk te vermijden.  Een soortgelijk advies werd voor 35 andere landen opgeheven, waaronder het VK, Canada, Hong Kong en de VS.

Volgens een artikel in het Kyodo News waar uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand las, heeft het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken Thailand en de andere 35 landen gedegradeerd van niveau 2 naar niveau 1 op een alarmschaal van 4 punten.  Andere Zuidoost-Aziatische landen die bij de afwaardering betrokken zijn, zijn Maleisië, Singapore en Vietnam.  In plaats van niet-essentiële reizen te vermijden, wordt Japanse reizigers nu verzocht om “volledig alert te blijven” tijdens het bezoeken van deze locaties.

Het artikel gaat verder met te zeggen dat 15 andere landen of regio’s zijn gedegradeerd van niveau 3, waarin staat dat burgers alle reizen naar die gebieden moeten vermijden, naar niveau 2. Een persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat dit 7 landen in het Midden-Oosten zijn.  en Afrika, 6 Europese landen en 2 in Latijns-Amerika.

“Over het algemeen ziet de wereld een neerwaartse trend in het aantal nieuwe infectiegevallen en sterfgevallen, en het risico op ernstige symptomen en sterfgevallen is afgenomen.”

Japan heeft nu 109 landen en regio’s op niveau 2, waaronder China, Zuid-Korea en India, samen met 27 andere Aziatische landen.  Op niveau 2 bevinden zich ook 35 Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Italië.  41 landen blijven ongewijzigd op niveau 3.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: Kyodo News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!