Thailand organiseert dit jaar opnieuw de MotoGP races in Buriram

BURIRAM:- Thailand organiseert van 30 september tot 2 oktober 2022 de MotoGP Grand Prix op het Chang International Circuit in de provincie Buriram in het noordoosten van het land, zo heeft minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul gisteren aan de pers bevestigd. 

Vanwege de Covid 19pandemie had het koninkrijk de afgelopen twee jaar op korte termijn het organiseren van de wereldkampioenschapsrace geannuleerd. Volgens minister van Volksgezondheid, zal de Covid19situatie in Thailand naar verwachting verder verbeteren en is meer dan 80 procent van de burgers ingeënt. 

Het Thaise gezondheidszorgsysteem, inclusief ziekenhuizen, medische benodigdheden en personeel, is nu klaar voor de overgang van Covid19 van pandemie naar endemisch, voegde hij eraan toe. 

“De regering heeft daarom de MotoGP van dit jaar goedgekeurd, wat óók het vertrouwen van de lokale bevolking en toeristen in Thailand als veilige reisbestemming moet versterken en de lokale economie moet stimuleren”, zo verklaarde Khun Anutin. Hij voegde eraan toe dat de recente MotoGP-race in Buriram meer dan 50.000 toeristen trok, wat de lokale toeristenindustrie meer dan 4 miljard baht opleverde. 

De organisatie van de race van dit jaar is niettemin onderworpen aan maatregelen ter bescherming tegen epidemieën. Volgens de minister van Volksgezondheid moeten alle toeschouwers van de races minimaal drie Covid 19-vaccinaties hebben gekregen en zich houden aan de verplichte Corona-regels (afstand, mondkapje, handen wassen).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Der-Farang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!