Politie en leger arresteren 3 Thais en nemen 85 miljoen Baht bij verschillende drugsvangsten in 9 provincies in beslag 

THAILAND:- De nationale politie arresteerde gisteren in samenwerking met het leger drie vermeende leden van een drugsnetwerk en nam activa ter waarde van ongeveer 85 miljoen baht in beslag tijdens verschillende invallen in negen provincies.

Teams van verdovende politie en soldaten doorzochten gistermorgen 38 locaties in Saraburi, Lopburi, Samut Prakan, Nonthaburi, Chonburi, Bangkok, Ayutthaya, Nakhon Si Thammarat en Surat Thani.

Drie verdachten – twee vrouwen en een man – werden gearresteerd tijdens de invallen, zo maakte generaal-majoor Roy Inkhapairote, plv. hoofd van de nationale politie, bekend.  De drie werden geïdentificeerd als Suthida Singkhen, Kamol Chairuek en Phongphan Thipkerd.

Khun Sutthita, 32, uit Lopburi, werd gezocht op grond van een arrestatiebevel dat op 4 april door de correctionele rechtbank was uitgevaardigd wegens samenzwering bij het witwassen van geld.  Ze werd aangehouden in een huis in het district Phra Phutthabat van Saraburi.

Khun Kamol, 28, en haar partner Khun Phongphan, 36, werden gezocht op een arrestatiebevel uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Wiang Sa op 10 februari voor drugsdelicten.  Beiden kwamen uit het district Wiang Sa, Surat Thani.  Ze werden gearresteerd in Wiang Sa.

De activa ter waarde van ongeveer 85 miljoen baht werden in beslag genomen voor onderzoek tijdens de operaties.  De activa omvatten zes huizen, 24 auto’s, 17 motorfietsen, twee pistolen en andere kostbaarheden.

Luitenant-generaal Sarayut Sanguanphokhai, hoofd van het Narcoticabestrijdingsbureau (NSB), zei dat de invallen volgden op de arrestatie van zes drugsverdachten met 6 miljoen speedpillem in de buurt van Talad Thai in het Khlong Luang-district van Pathum Thani op 3 april.

De recherche breidde het onderzoek uit en ontdekten dat de drie verdachten lid waren van een drugssmokkelnetwerk.  De drugs kwamen over de grens naar de provincie Loei.  Uit het uitgebreide onderzoek bleek ook dat mevrouw Suthida een prominent bendelid was.

Omdat het netwerk de 6 miljoen speedpillen niet kon leveren, had het de heer Traiphop Yo-ngor en vijf andere bendeleden gevraagd om 1,9 miljoen speedpillen en 50.000 ecstasypillen te smokkelen.  Ze werden echter gepakt in het hoofddistrict van Ang Thong, aldus luitenant-generaal Sarayut.

De inbeslagname van de drugs leidde donderdag tot het uitvaardigen van arrestatiebevelen voor de drie verdachten. Het drietal is overgedragen aan de NSB voor juridische stappen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!