KLM schrapt komend weekend vluchten na oproep van luchthaven Schiphol

SCHIPHOL:- Schiphol heeft aan alle luchtvaartmaatschappijen gevraagd komend weekend maatregelen te nemen om drukte zoals vorig weekend tegen te gaan. Dat zegt KLM in een bericht aan zijn personeel. De vliegmaatschappij laat weten te verwachten per vandaag vluchten te moeten schrappen. Hoeveel vluchten het zijn, is nog niet bekend.

“KLM gaat op korte termijn met Schiphol om de tafel om te bespreken welke meer structurele oplossingen zij voor ogen hebben”, staat in de interne memo die door ANP is ingezien. De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat het belangrijk blijft dat passagiers op tijd naar de luchthaven komen.

Vorig weekend kampte Schiphol met grote drukte door een wilde staking bij personeel. Daardoor waren vluchten vertraagd of werden geannuleerd, en kon bagage van passagiers niet mee of moest worden nagestuurd naar bestemmingen. Afgelopen week had de luchthaven nog last van de nasleep van de staking, zegt ook KLM. Volgens KLM komt de drukte van de afgelopen dagen door tekorten aan personeel bij de beveiliging, waardoor lange rijen ontstonden.

Schiphol bevestigt in gesprek te zijn met luchtvaartmaatschappijen over een oplossing om “de druk op het hele systeem te verlichten”. Het is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk hoeveel minder passagiers er komend weekend naar de luchthaven moeten komen om alles beheersbaar te houden.

De zegsman zegt dat personeelsgebrek de hoofdoorzaak is van de problemen op Schiphol. “We hebben keihard geworven, maar de arbeidsmarkt is erg krap”, legt hij uit. “Over de gehele linie zijn er personeelstekorten, van de parkeerwachten tot aan de security.” De allereerste aandacht gaat nu uit naar een oplossing voor de drukte in het komende weekend. Over de periode daarna kon Schiphol nog niets kwijt.

TUI wil geen vluchten schrappen
Reisorganisator TUI laat weten geen vakanties en dus ook geen vluchten te willen schrappen. “Dit zijn vakantievluchten van mensen die daar al twee jaar naar uitgekeken hebben”, zegt een woordvoerster. TUI zegt “vanzelfsprekend” al maatregelen te hebben genomen om de drukte te beheersen op de luchthaven. “Er lopen mensen die de zaak stroomlijnen, maar op enig moment is het ook niet meer in onze handen, zoals de knelpunten bij security. Daar kan alleen Schiphol wat aan doen.”

Gisteren was het overigens opnieuw erg druk op Schiphol, met wachtrijen tot ver buiten de vertrekhallen. Opnieuw zijn enkele vluchten uitgeweken naar Rotterdam The Hague Airport in verband met de drukte op de luchthaven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

2 gedachten aan “KLM schrapt komend weekend vluchten na oproep van luchthaven Schiphol”

  1. Waarom is vliegveld leliestad nog niet open is al 3 jaar klaar
    Dit is allemaal politiek ze willen dat de mensen thuis blijven (moderne dictatuur noemen ze dat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!