Thailand houdt op de laatste dag van de maand de langste “Pride Parade” ter wereld 

PATTAYA:- De voorbereidingen trotse festijn zijn in volle gang voor de LOVE PRIDE ❤️ PARADE 2024, de langste pride-parade van in koninkrijk, gepland op 30 juni in het centrum van Bangkok ter gelegenheid van de afsluiting van Pride Month, die sinds 1 juni de gender-diversiteit en gelijkheid van de LGBTQIAN+-gemeenschappen viert.

Pride Month is dit jaar extra speciaal in Thailand, nu het het eerste ASEAN-land is geworden dat het homohuwelijk legaliseert. De Senaat heeft tijdens de slotberaadslaging op dinsdag (18 juni) de wet op het gelijke huwelijk goedgekeurd, en de wet zal naar verwachting rond het einde van het jaar in werking treden.

De LOVE PRIDE ❤️ PARADE 2024-project wordt georganiseerd in het kader van een samenwerking tussen de overheid, publieke instanties en de particuliere sector, bestaande uit meer dan 100 bedrijven en organisaties. Het evenement, gehouden onder het concept ‘Liefde, Gelijkheid, Vrede’, heeft tot doel een aanvulling te vormen op het beleid van de regering om van Thailand een wereldwijde bestemming voor trotsfestivals en een entertainmentcentrum van Azië te maken.

Het beleid maakt deel uit van het Ignite Thailand-initiatief van de regering, dat tot doel heeft om van het land tegen 2030 een knooppunt te maken voor toerisme, medische behandelingen, voedsel, luchtvaart, logistiek, elektrische voertuigen, digitale economie en financiën.

The Mall Group, één van de organisatoren van de parade, heeft gezegd dat de LOVE PRIDE ❤️ PARADE 2024 de langste parade ter wereld zou zijn. De parade begint op zondag 30 juni om 16.00 uur in het Nationale Stadion in de wijk Pathum Wan. Premier Srettha Thavisin zal de openingsceremonie voorzitten, aldus het bedrijf.

De parade gaat vervolgens verder langs Rama I Road via Pathum Wan Intersection, Siam Square, Ratchaprasong Intersection, Phloen Chit Road, Asoke Intersection en Sukhumvit Road over een afstand van ongeveer 6 kilometer, voordat ze eindigt bij Benchasiri Park, waar een concert zal worden gehouden. vanaf 18.30 uur.

Aan de parade zullen leden deelnemen van de LGBTQIAN+-gemeenschappen, beroemdheden, influencers en konvooien bestaande uit versierde vrachtwagens, sportwagens en tuk-tuks, de iconische driewielers van Thailand. 

Vertegenwoordigers van publieke organisaties, bedrijven, hotels, luchtvaartmaatschappijen en de toeristische en sportindustrie zullen ook deelnemen aan de kleurrijke mars.

De Mall Group schat dat de parade meer dan een miljoen toeschouwers zal trekken, waaronder Thaise en buitenlandse toeristen, op de locatie en via live-uitzending op online platforms.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Thailand houdt op de laatste dag van de maand de langste “Pride Parade” ter wereld ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!