Vietnamese man in de Thaise hoofdstad Bangkok gearresteerd met een heel garde rode bulbuls

PATTAYA:-  Bij een inval in Bangkok werden een flink aantal roodstaart bulbuls aangetroffen die bestemd waren om naar het buurland te worden gesmokkeld. De smokkelaar, een Vietnamese man, werd in een huis in de wijk Klong Chan in Bangkok gearresteerd en 58 beschermde zangvogels, bestemd voor een ander land, zijn in beslag genomen.

De 36-jarige Hoang Ngoc Cuong, werd vrijdag aangehouden in een woonwijk in het Bang Kapi-district. De politie heeft 58 roodstaartbuulbuuls in beslag genomen, in het Thais bekend als “Nok Parawd Hua Khoan” en met een waarde van ongeveer 174.000 baht, zo verklaarde kolonel Arun Wachirasrisukanya, plv. commandant van de afdeling Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit.

De operatie was het resultaat van een vervolgonderzoek na een inval op 9 januari, waarbij de politie drie Vietnamese leden van een transnationaal netwerk voor de handel in wilde dieren arresteerde en 21 roodsnorbuulbuuls, 929 schildpadden, vier kameleons en zes slangen in beslag nam.

Normaal gesproken smokkelde het netwerk wilde dieren door ze in een internationale passagiersbus naar een buurland te vervoeren, zei kolonel Arun.

Onderzoekers ontdekten vervolgens dat de bende een huis in het Klong Chan-gebied gebruikte om wilde dieren te houden voordat ze deze uit Thailand uitsmokkelde.

De agenten vroegen toestemming van de rechtbank om het huis te doorzoeken, wat leidde tot de arrestatie van de Vietnamese man.

Khun Cuong bekende dat hij de rode garde bulbuls had gekocht, voor 3.000 tot 4.000 baht per stuk van een verkoper die een Fac- politie leidde. Hij hield de beschermde vogels in het huis van een buurland, waar elke vogel tegen een astronomische bedrag werd verkocht.

Het arrestatieteam beschuldigde hem aanvankelijk van het bezit van dieren zonder toestemming, in strijd met de Wet op het behoud en de bescherming van wilde dieren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!