Premier van Thailand liet gisteren tijdens de “Pride For All’ parade weten, trots op Pattaya te zijn

PATTAYA:- Ik weet inmiddels dat een flink aantal lezers van Olleke Bolleke in Thailand het hele gedoe rond LGBTIQ PLUS++-gemeenschap zwaar overdreven te vinden. Ik als auteur wordt geacht daar geen stelling in te nemen, echter het is momenteel een hot topic in Thailand, vandaar dat ik er ook een beetje trots op ben, aandacht aan dit event te mogen schenken.

Gisteren werd Pattaya International Pride Festival 2024, met als thema ‘Pride For All’, , een hoogtepunt van de Pride Month-evenementen gevierd, waarbij gelijkheid wordt bevorderd en de diversiteit van de LGBTIQ PLUS++-gemeenschap wordt getoond. Het evenement heeft tot doel het toerisme te stimuleren en de economie van Pattaya te stimuleren.

Verschillende “homometoten” uit Pattaya sloten zich aan bij meer dan 100 partnerorganisaties uit heel Thailand om op 22 juni de parade van het Pattaya International Pride Festival 2024 te leiden. Premier Srettha Thavisin zorgde voor een verrassende verschijning om de deelnemers aan de parade te verwelkomen voordat hij zijn taken voortzet.

Premier Srettha Thavisin, vergezeld door burgemeester Poramet Ngampichet, verscheen als een “duiveltje uit een doosje” om de deelnemers aan de parade van het Pattaya International Pride Festival 2024 te begroeten, waarbij de nadruk wordt gelegd op inclusiviteit en gemeenschapszin.

Tot de levendige activiteiten behoorden onder meer de gisteren gelopen magnifieke Pride Parade, waarbij de deelnemers met regenboogvlaggen zwaaiden tijdens een groots feest langs het pittoreske strand van Pattaya, bekend als een van de mooiste stranden ter wereld. 

De parade begon bij het Central Marina Shopping Center, ging vooraf aan Pattaya Beach Road en eindigde met een prachtige wandeling over het Rainbow Carpet in het Central Pattaya Shopping Center.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Premier van Thailand liet gisteren tijdens de “Pride For All’ parade weten, trots op Pattaya te zijn”

  1. Ik zat bij de lovely corner bar toen het circus voorbij trok. Omdat veel auto’s vanuit de sois zich ertussen hadden gedrongen duurde het heel lang. En soms oorverdovende muziek, maar dat hoort er in Thailand nou eenmaal bij. Ach, ieder zijn feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!