Student smijt een brutale aap op de grond nadat dier hem gebeten had op een school in centraal Thailand

PHETCHABURI:- Een aap beet een 15-jarige student op een school in de Phetchaburi, de jongen werd zo boos, dat hij de aap bij zijn staart pakte en hem op de grond gooide. Het lijkt misschien erg wreed, maar het was een daad van zelfverdediging.

In de video (hieronder) zijn talloze apen te zien die vrij rondlopen op de Prommanusorn-school in het district Mueang.  Studenten kunnen genieten van het gezelschap van de apen, maar de dieren kunnen gevaarlijk zijn en ziekten overdragen zoals Nousai-malaria, hondsdolheid of apenpokken.  Het is dus begrijpelijk voor wat er gebeurt is, zo meent de Thaise bevolking.

De Thaise media meldden dat de student verwondingen aan zijn rechterarm opliep door de aanval van een aap en naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij de nacht doorbracht.

Blijkbaar is dit niet de eerste keer dat de apen een schade aanrichten op school.  Sommige studenten zeiden dat de apen hun snacks stalen, en anderen zeiden dat ze constant geïrriteerd waren door apen die hen in de weg liepen.

Adviseur van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Yuttapon Anginan, bezocht het slachtoffer om meer te weten te komen.  De student, Khun Yuttapon zei dat de aap hem beet vanwege zijn natuurlijke defensieve instinct.

 Ambtenaren van het ministerie zeiden dat ze van plan zijn om meer apen van een andere soort in de buurt van het schoolterrein te introduceren.  Ze denken dat het op de een of andere manier zal helpen de oersoorten apen onder controle te houden.  Het ministerie zal ook werken aan het castreren van de apenpopulatie om te voorkomen dat ze zich blijven voortplanten en het verzamelen van bloedmonsters van de apen om te testen op ziekten.

Het ministerie liet óók weten dat ze een specialist naar de school zouden sturen om leraren en studenten te adviseren over hoe ze vreedzaam met de apen kunnen omgaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!