Stevige wind zorgt in het hogere Thailand voor koude temperaturen en zuiden gaat gebukt onder onweersbuien

BANGKOK:- De Thaise Meteorologische dienst voorspelde dat het uit China afkomstige hogedrukgebied sterker aan het worden is, en de hoger gelegen regio’s geheel bedekt.

Dit heeft waarschijnlijk tot gevolg dat een sterke wind, koele temperaturen naar het noorden, noordoosten, midden en oosten van het land brengt, sommige gebieden krijgen te maken met een temperatuurdaling van 3° Celsius.

De bergtoppen in het noorden en noordoosten zullen koud tot zeer koud zijn. Het TMD heeft de bevolking gewaarschuwd om goed op hun gezondheid letten.

Ondertussen heerst over de Golf en het zuiden van Thailand een sterke noordoostmoesson, wat resulteert in 2 meter hoge golven in de Golf en de Andamanse Zee.  Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan.  

In de komende dag zal naar verwachting het actieve lagedrukgebied boven de lagere Zuid-Chinese Zee en Borneo naar het westen in de richting van Maleisië en het lagere zuiden van Thailand trekken en daar geïsoleerde zware regenval veroorzaken.

In Bangkok is het vandaag wederom koel en staat er een harde Noordoostelijke wind. De temperatuur komt naar verwachting in het bereik van de 21 en de 30° Celsius te liggen.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!