Spekgevecht in Noord-Thailand | fabriekseigenaar schiet overheidsambtenaar na constatering van illegale invoer varkensvlees

PHETCHABUN:- De eigenaar van een koelhuis voor varkensvlees heeft vandaag de directeur van het Phetchabun Provinciaal Dierenquarantainecentrum in de centrale provincie Phetchabun doodgeschoten toen de ambtenaar en medewerkers een inval in de fabriek deden. Bij het gevecht raakte ook een andere functionaris gewond.

De directeur van provinciaal centrum ging naar aanleiding van een tip op bezoek bij de eigenaar van het pakhuis, de 57-jarige Anusorn Donsawat, en eisten dat het varkensvlees zou worden getest. Khun Anusorn weigerde dit en stopte het onderzoek, wat leidde tot ruzie tussen Anusorn en de 50-jarige directeur van het centrum, Khun Sarawut Prajong.

Als gevolg hiervan nam Sarawut al het varkensvlees in beslag en bereidde zich voor om aangifte te doen tegen Anusorn op het politiebureau.

In woede haalde Anusorn een pistool tevoorschijn en schoot vijf keer op khun Sarawut, waarbij de officier ter plaatse om het leven kwam. Een verdwaalde kogel trof ook een andere officier, de 50-jarige Pongphansa Srisuwan, in zijn heup. De gewonde Pongphansa strompelde weg om hulp te zoeken bij een collega-politieagent bij een politiehokje vlakbij het koelhuis.

De schietpartij werd gemeld aan agenten van het politiebureau van Baan Klang, die snel ter plaatse kwamen. Bij aankomst troffen agenten de schutter, Anusorn, aan terwijl hij rondliep op het terrein met een pistool in zijn hand. De agenten arresteerden Anusorn onmiddellijk en brachten hem naar het politiebureau voor verder verhoor.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

2 gedachten aan “Spekgevecht in Noord-Thailand | fabriekseigenaar schiet overheidsambtenaar na constatering van illegale invoer varkensvlees”

  1. Slimme man die Anusorn,, nu gaat hij de bak in voor moord .
    Als hij gewoon mee had gewerkt had hij waarschijnlijk alleen een boete gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!