Sommige bedrijven in Pattaya zijn tegen snelle heropening voor buitenlandse toeristen

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Ondanks dat het toerisme in kustplaats Pattaya op zijn gat ligt en verschillende bedrijven bidden en smeken om de toeristen weer snel toe te laten, zijn er ook veel lokale ondernemers zich tegen de haast om Thailand te heropenen keren.

Desondanks wijst Khun Boonanan Phattanasin, de voorzitter van de Pattaya Business and Tourism Association, dat dat internationale toerisme de lokale economie altijd ten goede komt, en het binnenlands toerisme ook een een hoge vlucht neemt .

Toch blijven de Pattiaanse ondernemers bang dat open grenzen nieuwe Covid-19-infecties kunnen veroorzaken en hun binnenlandse klanten weer zouden kunnen afschrikken.

Visrestaurants, Thaise BBQ, Thaise clubs en andere plaatsen die veel meer populair zijn bij de lokale bevolking dan buitenlanders, voelen niet de behoefte om buitenlandse toeristen toe te laten omdat het covid virus nog steeds niet volledig onder controle is.  

De bedrijven opKoh Larn melden drukke weekenden met Thaise toeristen die genieten van een korte vakantie, maar ze zijn bang dat de lokale bevolking elders op zoek gaat naar een korte vakantie als ze weten dat Pattaya een aangewezen “zandbak” is dat als eerste buitenlandse toeristen zou binnenlaten.  Zelfs met vaccinaties en testen wilt de lokale bevolking niet nog eens een Covid19 uitbraak meemaken omdat de binnenlandse dan naar veiligere oorden reizen.

Het sandbox-plan zou gevaccineerde toeristen uit bepaalde landen in staat stellen Pattaya en andere geselecteerde toeristische locaties te bezoeken zonder een quarantaine periode te moeten ondergaan. Toeristen zouden nog steeds worden onderworpen aan verplichte tracking en mogen beperkte plaatsen bezoeken totdat secundaire Covid-19-tests zijn uitgevoerd.  

De Thaise regering heeft Phuket als eerste sandbox-locatie aangewezen met Koh Samui als volgend gebeid voor het Sandbox programma.  

Met 10 miljoen buitenlandse toeristen in 2019 zal Pattaya waarschijnlijk doorgaan met de heropening van de sandbox, ondanks bezwaren van binnenlandse toeristische bedrijven, aangezien een veel grotere meerderheid uitsluitend afhankelijk is van buitenlands toerisme en wanhopig op zoek is naar een einde aan quarantaine en reisbeperkingen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!