Enorm zwaarlijvige aap van een marktkoopman in Bangkok door de autoriteiten in beslag genomen.


~WIL JE EEN AAP, DAN KRIJG JE EEN AAP~
(Als je de verkeerde vraag stelt krijg je niet het antwoord dat je verwachtte)

BANGKOK:- de Thaise natuurautoriteiten namen gisteren een extreem dikke makaakaap, bekend als Godzilla, in beslag en hebben de 3-jarige aap nu op een streng dieet gezet.

De eigenaar van Godzilla is een verkoper van gehaktballen in de wijk Minburi  in Bangkok.  Volgens berichten was Godzilla vaak vastgebonden aan de marktkraam en snakte hij naar lekkernijen van voorbijgangers.  Met een gewicht van 20 kilo werd Godzilla een beetje een lokale attractie.

Een inwoner, bezorgd over de gezondheid van de aap, diende een klacht in bij het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation.  Velen hebben Godzilla vergeleken met een andere zwaarlijvige aap, uncle Fatty genaamd, die later aan obesitas stierf.

Ambtenaren van wilde dieren zeggen dat makaken volgens de Thaise wet geclassificeerd zijn als een beschermd dier, waardoor ze de bevoegdheid hebben om een ​​onderzoek in te stellen en Godzilla in beslag te nemen

Een recent rapport van de afdeling zegt dat de aap is afgevallen en nu 17 kilo weegt.  Godzilla past zich nu aan aan een voedzaam dieet van bananen, kool, linzen, pompoen, zonnebloempitten en eiwitsupplementen voor insecten.

Maar de aap heeft nog steeds morbide overgewicht en dierenartsen kunnen geen bloedtesten doen omdat de bloedvaten moeilijk te vinden zijn.

Sommige Thais op sociale media roepen Godzilla nu op om teruggestuurd te worden naar zijn eigenaar, met de mededeling dat hij thuis op dieet kan worden gezet.  De natuurautoriteiten zeggen dat de makaak een beschermd dier is en geen huisdier in Thailand kan zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook ชุดปฏิบัติการพิเศษเหยี่ยวดง
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron:  The Sun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!