Meisje in coma na getroffen te zijn door een vanuit een tempel afgeschoten vuurpijl

~DE ENE PIJL DE ANDERE NAZENDEN~
(Een dwaze of nutteloze daad herhalen)

NAKHON RATCHASIMA:- Een 10-jarig meisje ligt in een kritieke comateuze toestand nadat een vuurpijl het meisje in het hoofd had geraakt. De zware van van hout en plastic gemaakte vuurpijl werd gelanceerd tijdens een crematie ceremonie in een tempel in het Pak Thong Chai-district van de Isaan-provincie Nakhon Ratchasima.  

Het meisje wachtte om opgehaald te worden bij de nabijgelegen Ardwitthaya School toen een deel van het vuurwerk haar hoofd raakte. Natcha Sawasdee alias “Nong Milk” voel hevig bloedend op de grond. Ze werd met spoed naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht en vervolgens overgebracht naar de intensive care van het Maharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis.  De vuurpijl bleek ongeveer 10 centimeter diep in haar schedel gedrongen te zijn, zo blijkt uit een recente scan.

De mannen die vuurpijl  hebben gelanceerd, worden beschuldigd van roekeloosheid die ernstig letsel veroorzaakt.  Ze beweren dat ze de (zware) vuurpijlen tijdens de crematieceremonie, op rijstvelden waar geen mensen waren gericht hadden, echter door de wind veranderende sommige vuurpijlen van richting.

De Wat Na Phrathat steekt vaker vuurwerk aan tijdens crematieceremonies, zeggen bewoners.  Maar deze keer gebruikten ze andere vuurpijlen gemaakt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!