Sociale ondernemingen in Thailand krijgen belastingvoordelen ter waarde van 10 miljoen baht

~RUGGESPRAAK HOUDEN~
(Eerst ergens over moeten overleggen)

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft er in principe mee ingestemd om de belastingvoordelen voor sociale ondernemingen te wijzigen en mensen die hen steunen te verhogen.

Een sociale onderneming wordt gedefinieerd als een bedrijf of non-profitorganisatie die commerciële strategieën toepast om de financiële, sociale en / of ecologische verbetering te maximaliseren.

De wijzigingen in de Revenue Code zouden bedrijven of juridische partnerschappen vrijstellen van het betalen van inkomstenbelasting over financiering voor sociale ondernemingen, inclusief individuen die sociale ondernemingen ondersteunen.  

De belastingvrijstelling dekt financiering tot 100.000 baht per belastingjaar en dekt zowel werkelijke uitgaven als investeringen in sociale ondernemingen.

Het belastingvoordeel wordt aangeboden tot 31 december 2023, ter ondersteuning van de werking van sociale ondernemingen die de samenleving als geheel ten goede komen, in overeenstemming met de Wet op de bevordering van sociale ondernemingen 2019.

“Hoewel deze maatregel de regering ongeveer 10 miljoen baht zal kosten, zal het de werking van sociale ondernemingen zowel kwantitatief als kwalitatief helpen”, aldus de regeringswoordvoerder, Khun Anucha Buraphachaisri

Het belastingvoordeel zou de staat ook kunnen helpen bij het oplossen van sociale problemen, zoals werkgelegenheid voor mensen met speciale behoeften, voegde hij eraan toe.  Ondertussen zou het duurzame gemeenschapsontwikkeling op lokaal en nationaal niveau kunnen stimuleren, zo verklaarde Khun Anucha.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!