Hua Hin mikt op 350.000 vaccinaties voordat er vanaf 1 oktober een stroom van buitenlandse toeristen op gang komt

~ERGENS DE VAART ACHTERZETTEN~
(Iets snel doen verlopen)

HUA HIN:- Deze kustplaats aan de Thaise Rivièra haast zich om 70 procent van de inwoners te vaccineren, zodat het vanaf 1 oktober kan open kan gaan ​​voor quarantainevrij buitenlands toerisme.

In het kader van het “Hua Hin Recharge” -project hebben hotels, restaurants en andere toeristische bedrijven zich met ziekenhuizen en overheidsinstanties verenigd om in een periode van vier maanden om de inwoners van deze kustplaats te vaccineren.

 “We hebben de vaccinatie nodig om in juni te beginnen met de tweede dosis in augustus”, aldus Krod Rojanastien, lid van de plaatselijke Thaise Kamer van Koophandel.

Dit vereist iets meer dan 350.000 vaccinsom 176.749 van de 213.979 inwoners van Hua Hin volledig te inoculeren, zodat de stad gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder quarantaine kan verwelkomen, voegde hij eraan toe.

De vaccinatiecampagne in Hua Hin begint op 7 juni.

De stad mikt op 100.000 buitenlandse toeristen die in het vierde kwartaal van dit jaar meer dan 1,2 miljard baht genereren, er werken meer dan 89.000 mensen in de toerisme- en dienstensector van Hua Hin, welke zoals in heel Thailand geteisterd is door de Covid-19-crisis.

Het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten en werkgelegenheid in Hua Hin en genereerde in 2019 43,1 miljard baht. Maar lokale toerismegerelateerde bedrijven zijn massaal gesloten tijdens het reisverbod van Covid, waardoor duizenden werknemers werkloos zijn geworden.

Hua Hin is ook populair bij  gepensioneerden, die een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van de lokale economie. De in de stad aanwezige toeristen vertelde dat de overzeese vraag om Hua Hin te bezoeken hoog zal zijn als quarantaine voor gevaccineerde buitenlandse toeristen is afgeschaft.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!