In Noord Thailand waargenomen vliegende schotel was waarschijnlijk een heldere meteoor

~ER IS MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE~
(Een uitspraak die regelmatig wordt gedaan als we iets meemaken wat we niet begrijpen)

CHIANG MAI:-  Het National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT) zei dat het fenomeen van groenachtig blauw licht in combinatie, soms met een exploderend geluid in de lucht in sommige noordelijke provincies waarschijnlijk een bolide was, een extreem heldere meteoor die explodeert in de atmosfeer.

Het hoofd van de astronomische academische dienst, het Narit, Khun Suphareuk Karuhanon schreef op de Facebook-pagina van het instituut dat mensen uit Chiang Mai, Lamphun, Phayao, Mae Hong Son en Lampang foto’s en video’s op sociale media hebben gedeeld van het groenachtig blauwe licht met een exploderend geluid  .

“Het licht werd s’avonds rond 18.30 uur in de lucht gezien en ging van west naar oost met een luid explosief geluid”, zei Suphareuk.  “Dit past bij de kenmerken van een bolide, een extreem heldere meteoor, vooral een die in de atmosfeer explodeert”, zei hij.

“Normaal gesproken zal een meteoor die de atmosfeer binnenkomt extreme hitte ervaren en vlam vatten op een hoogte van 80-120 kilometer, wat te ver is voor mensen om te horen,” legde hij uit.  “In sommige gevallen kan de meteoor echter een sonische knal veroorzaken, vergelijkbaar met een supersonisch vliegtuig, dat voor toeschouwers als een explosie zal klinken.”

Het NARIT verklaarde verder ook dat er geen meldingen zijn van schade veroorzaakt door het fenomeen.

“Het is nog niet helemaal overtuigend dat het fenomeen een bolide is, aangezien de meeste vallende meteoren volledig in de atmosfeer uitbranden”, zei Suphareuk.

“Sommige die groot genoeg zijn, zullen het aardoppervlak bereiken, waarvan de meeste in de oceaan zullen vallen, geschat op ongeveer 6.000 meteoren per jaar”, voegde hij eraan toe.

“Er is een zeer kleine kans dat een bolide op de aarde valt en schade aanricht, dus mensen moeten niet in paniek raken over het fenomeen”, zei hij geruststellend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!