Premier Prayut prijst agentschappen na natuurreservaten van Thailand, welke zijn opgenomen in voorlopige lijst van Werelderfgoed

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha prees verwante instanties voor hun inspanningen om de natuurreservaten van de Andamanse Zee te helpen om op de voorlopige lijst van Unesco Werelderfgoed te komen, zo liet de regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana deze week weten.

Het kabinet had de promotie van de natuurreservaten op 16 november goedgekeurd en hun namen werden op 18 december ingediend bij het Werelderfgoedcentrum.

“De premier drong er ook bij verwante instanties op aan om aandacht te besteden aan natuurlijke hulpbronnen in het belang van de burgers en het land”, zei Thanakorn.

De genoemde woordvoerder citeerde Prayut die zei dat zodra de natuurreservaten van de Andamanse Zee tot werelderfgoed zijn gemaakt, verwante instanties moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat het ecosysteem van het gebied aan de huidige normen voldoet.

“Wij geloven dat de Andamanse Zee-natuurreservaten een andere belangrijke toeristische attractie zullen zijn voor zowel Thais als buitenlanders, wat zou helpen de economie te stimuleren en banen te creëren voor de inwoners van het gebied”, benadrukte hij.

De natuurreservaten van de Andamanse Zee beslaan zes nationale parken in Ranong, Phang-nga en Phuket. 

Dit zijn:

• Mu Ko Ranong
• Laem Son
• Mu Ko Surin
• Mu Ko Similan
• Khao Lampi-Hat Thai Mueang
• Sirinaat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!