Voorlopig zijn er géén schoolsluitingen in Thailand tenzij er weer een virusuitbraak ontstaat

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat ze geen bevel tot sluiting van de school zullen uitvaardigen als er bij slechts enkele studenten Covid19 infecties worden gevonden, zo verklaarde de adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Sarawut Boonsuk.

“Er zal echter WWL een sluiting worden opgelegd als er clusters opduiken op scholen”, zo maakte hij duidelijk.

Dr. Sarawut zei dat als er een of twee bevestigde gevallen in een klaslokaal zouden worden gevonden, het ministerie de school zou bevelen de klas drie dagen te sluiten voor een grondige schoonmaak.  Als bevestigde gevallen werden gevonden in meer dan één klas, moet de school de hele klas drie dagen stilleggen om schoon te maken.

“Om de veiligheid van iedereen te garanderen, kunnen scholen alle groepsactiviteiten stopzetten en studenten in risicogroepen opdragen alleen online lessen te volgen”, zei Sarawut.

Sinds 1 januari is het aantal besmettingen bij kinderen van 13-19 jaar meer gestegen dan bij kinderen in andere leeftijdsgroepen, meldt het ministerie van Volksgezondheid.

“Van november 2021 tot 18 januari 2022 was er slechts één patiënt onder de 18 die stierf aan Covid-19, wat een laag sterftecijfer onder kinderen is”, benadrukte Sarawut.

Tot nu toe heeft Thailand 4,5 miljoen kinderen in de leeftijdsgroep van 12-18 jaar gevaccineerd met een eerste prik, of 88,4 procent van de ongeveer 5 miljoen kinderen in deze groep.  Precies 4,09 miljoen kinderen hebben de tweede prik gekregen, of 79,6 procent van deze leeftijdsgroep.

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht medio februari te starten met het vaccineren van kinderen van 5-11 jaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!