Politiebureau Sathorn in Bangkok in vlammen opgegaan 🔥 

BANGKOK:- Een hevige brand heeft begin zaterdag het politiebureau in de wijk Sathon in Bangkok verwoest. Er werden geen slachtoffers gemeld. Meer dan 50 brandweerwagens en brandweerlieden werden ingezet bij het gebouw van de Metropolitan Police Division 5 aan Sathon Road in het Thung Mahamek- gebied om de brand te beheersen, die volgens rapport deze zaterdag rond 04.00 uur uitbrak. 

De vlammen verspreidden zich snel over het drie verdiepingen tellende gebouw. Er waren voortdurend harde geluiden te horen die klonken als een explosie, zodat  wegen binnen een straal van een kilometer rond het gebouw door de politie werden afgesloten.

De brandweer had meer dan een uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Er was op dat moment niemand in het pand aanwezig. Zeven auto’s die bij het door brand verwoeste gebouw geparkeerd stonden, raakten zwaar beschadigd.

De gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, haastte zich ter plaatse toen hij op het punt stond aan een ochtendtraining te beginnen. Chadchart zei dat een politieagent die het gebouw bewaakte een hard geluid hoorde als een elektrische kortsluiting vanaf de eerste verdieping van het gebouw en een stapel documenten in brand zag staan. 

De politieagent waarschuwde de brandweer nadat hij de vlammen niet had geblust met een brandblusser, zei de gouverneur. 

De commissaris van het Metropolitan Police Bureau, luitenant-generaal Thiti Saengsawant, zei dat de brand begon op de eerste verdieping van het gebouw en zich snel over de tweede en derde verdieping verspreidde, waardoor het dak instortte. 

Het hele gebouw was zwaar beschadigd. In het gebouw werden officiële documenten opgeslagen en agenten zouden controleren of er documenten van belangrijke zaken werden bewaard, zei de politiechef van de stad. Er zou een panel worden opgericht om de oorzaak van de brand te onderzoeken, voegde hij eraan toe.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!