De 190 jaar oude vriendschap tussen Amerika en Thailand wordt met een indrukwekkende kunststelling in de spotlight gezet

BANGKOK:- De Verenigde Staten viert dit jaar de 190e verjaardag van diplomatieke banden met Thailand door tot 26 maart een kunsttentoonstelling “Rivers of Life” in Iconsiam te houden.

Het evenement wordt mede georganiseerd door de Amerikaanse ambassade, Iconsiam en Chiang Khong Community in Chiang Rai.  Zo vertelde Mrs. Lydia Barraza, cultureel attaché van de Amerikaanse ambassade tegen de redactie van de  Bangkok Post. De Amerikaanse ambassade kwam met een idee kwam om het levensonderhoud van mensen langs de rivieren de Mississippi en de Mekong te bevorderen, en om de effecten van ontwikkeling te laten zien, en hoe de twee landen de effecten van klimaatverandering. 

“De Mississippi-rivier is een van de levensader-rivieren van de Verenigde Staten, en dat geldt ook voor de Mekong-rivier voor Thailand en andere landen waar het doorheen stroomt. 

De rivier de Mississippi zorgt voor onze tarwe- en maïsvelden en voedt ook het midden van de VS. We kunnen zien dat beide landen afhankelijk zijn van deze waterwegen, en beide landen hebben gezien dat deze waterwegen verslechterd zijn. We hebben dus te maken met uitdagingen”, zo vertelde Mrs. Barraza.

De kunsttentoonstelling is de laatste in een reeks culturele projecten genaamd “A Tale of Two Rivers”. Het is jongstleden januari gestart toen de Amerikaanse ambassade negen Amerikaanse kunstenaars uitnodigde om kunstworkshops te houden met Thaise kunstenaars in Chiang Khong in Chiang Rai. 

In februari stelden ze hun werk tentoon op een markt in Chiang Khong. Op de vraag of de nieuwste tentoonstelling verband houdt met de Chinese betrokkenheid bij de Mekong rivier, suggereerde Mrs.  Barraza dat het altijd bedoeld was om de Amerikaans-Thaise banden te vieren. “Wat we met dit project proberen te doen, is kunst gebruiken als een manier om het effect van het water op ons leven en de overeenkomsten tussen ons en Thailand te zien en te voelen”, zei ze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!