Plotselinge dood van 4 buffels in Noordoost-Thailand baart enige zorg en wordt grondig onderzocht

NAKHON PHANOM: Veehouders willen dat het provinciale kantoor van veeteelt de onverklaarbare plotselinge dood van vier vrouwelijke buffels in het district That Phanom onderzoekt.

De 47-jarige khun Nate Khonman, één keuterboertje uit het dorp Phon Thong in tambon Na Nad, zei dat hij begin deze week merkte dat vier van de buffelkoeien die hij voor de fok hield, tekenen van ademhalingsmoeilijkheden vertoonden.  Hij dacht niet dat het ernstig was, dus sloeg er géén grote aandacht aan.

Maar al snel was hu  toestand verslechterd, en toen stortten de vier buffels in en lieten de één na de ander het loodje, één van de buffels was zes maanden zwanger.

 Khun Nate zei dat hij 16 buffels als fokdier had en ze nooit vers gras voerde uit angst dat het besmet zou zijn met chemische resten.  Hij dacht dat de vier buffels stierven aan een of andere ziekte.

Een buffel voor de fok is al gauw 50.000-60.000 baht waard, zei hij.

Khun Nate meldde de onverklaarbare sterfgevallen aan de gemeente Na Nad en het provinciale kantoor van veeteelt .

Burgemeester Veerawat Yeesarapat en medewerkers van het veeteelt kantoor arriveerden snel op de boerderij van khun Nate om de dode dieren te onderzoeken.

Er werden monsters van de lichamen genomen voor onderzoek om de doodsoorzaak vast te stellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Post
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thai Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!