Per 1 augustus zullen er zes eilanden aan het Sandbox Programma van Phuket worden toegevoegd

PHUKET:- Op 1 augustus gaan nog zes eilanden open voor buitenlandse toeristen in het kader van de Phuket Sandbox-regeling voor quarantainevrij reizen.

Gisteren werd er voor de eilanden Koh Phi Phi, Koh Ngai en Koh Railay in de provincie Krabi en Khao Lak, Koh Yao Noi en Koh Yao Yai in de provincie Phang Nga het groene licht gegeven om aan het Sandbox Programma mee te doen.

Het voorstel om de eilanden te openen in een “7+7”-formaat werd in principe ingewilligd door een vergadering van het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie (CCSA), voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha.  De CCSA zei dat het het voorstel zal beoordelen voordat het een officiële aankondiging doet.

Volgens het voorstel mogen buitenlandse toeristen die zeven dagen op Phuket verblijven en negatief testen op Covid-19 zeven dagen eilandhoppen.

Andere gebieden die voor de Phuket Sandbox werden voorgesteld, werden afgewezen omdat slechts ongeveer 30 procent van hun lokale bevolking zou zijn ingeënt.

De bijeenkomst drong er ook bij de Food and Drug Administration (FDA) op aan om de registratie van het Spoetnik V-vaccin te versnellen, zodat toeristen uit Rusland en Europa die Spoetnik V-prikken hebben gehad, naar Thailand kunnen reizen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Per 1 augustus zullen er zes eilanden aan het Sandbox Programma van Phuket worden toegevoegd”

  1. Bestaat er een lijst voor die Sandbox-hotels en wat die kosten en hoe zit het met die hotels zelf? Veel van de hotels in Thailand hebben geen restaurant waar ze eten serveren (soms alleen ontbijt) dus ik veronderstel dat daar toch wel rekening mee gehouden is?
    Welke vliegtuigmaatschappijen vliegen Vanuit Europa op Phuket en kan men na die 7 dagen Phuket naar andere plaatsen in Thailand doorreizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!