Door een covid-infectie vermoeide 73-jarige Thaise man geeft het op en hangt zichzelf op

NONTHABURI:- De politie van Nonthaburi werd gistermiddag rond het middaguur gewaarschuwd voor een zelfmoord in een flat in de wijk Bang Bua Thong en trof het lichaam aan van de 73-jarige Chao Singto die aan een raam hing.

De 38 jaar oude zoon van de overledene, Charlie, zei dat zijn vader hem op 15 juli had gebeld met de mededeling dat hij zich ziek voelde en iets wilde eten.

“De volgende dag ging mijn vader voor controle in een ziekenhuis en hoorde dat hij het Covid virus had opgelopen”, zei hij.  “Ik heb de autoriteiten gebeld om een ​​ambulance te sturen, maar ze zeiden dat ze er één zouden sturen zodra er een bed vrijkomt.  

Hij belde mij afgelopen woensdagavond en zei dat hij zich erg vermoeid voelde en nauwelijks kon ademen.  Ik zei hem nog even te wachten en er hulp zou aankomen”

Ondertussen zei Mrs. Parisa Phuwanatsuphakit, een gezondheidsvrijwilligster in Bang Bua Thong, dat Chao als bewaker werkte in de flat, waar hij ook woonde.

 “Zodra hij positief testte, hebben we zijn naam op de wachtlijst gezet voor een bed bij het dichtstbijzijnde veldhospitaal.  Het ziekenhuis was echter vol en had géén bedden beschikbaar voor nieuwe patiënten”, zei ze.

 “Het enige wat we konden doen was hem drie maaltijden per dag brengen, tot donderdag, toen ik merkte dat hij het eten dat ik ’s ochtends aan de deur had achtergelaten niet had opgehaald.  Dus ik liet de deur openen door een andere bewaker en zag Chao aan het raam hangen.”

Nonthaburi meldde gisteren 416 nieuwe gevallen met 17.781 opgetelde gevallen sinds 1 april. Het staat op de vierde plaats van de provincies met de hoogste totale infecties na Bangkok, Samut Prakan en Samut Sakhon.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!