Overheidsambtenaar pleegt zelfmoord op de parkeerplaats van View Talay 5 in Jomtien

PATTAYA/JOMTIEN:- Een 46-jarige overheidsambtenaar werd dood aangetroffen in het busje van de overheid met een schotwond in het hoofd. Het incident, vermoedelijk zelfmoord, vond plaats op de parkeerplaats van View Talay 5 in Jomtien.

Enkele dagen terug ontving de politie van Pattaya een melding van een mogelijke zelfmoord op de parkeerplaats van View Talay 5.

Bij aankomst vonden politieagenten in Pattaya het slachtoffer, wiens naam werd geheimgehouden in afwachting van toestemming van de familie, onderuitgezakt op de bestuurdersstoel van een Toyota Commuter-busje, voorzien van stickers van het Thaise Ministerie van Werkgelegenheid. 

Het slachtoffer had schotwond aan de rechterslaap en werd ter plekke dood verklaard. Forensische teams verzamelden een 9 mm Sig Sauer P365-pistool en een gebruikte kogelhuls vanuit het voertuig voor verder onderzoek.

Khun Wutthichai Rodchon, een arbeidsspecialist van het Ministerie van Werkgelegenheid en een afdelingshoofd van het slachtoffer, onthulde dat het slachtoffer een chauffeur van het departement was. Eerder hielp hij hem en drie immigratieambtenaren te vervoeren voor een inspectie in het condominium. Na het voltooien van hun taken keerden de agenten terug naar het busje en ontdekten dat het slachtoffer onderuitgezakt op de bestuurdersstoel zat. Aanvankelijk dachten ze dat hij was flauwgevallen, maar beseften al snel de ernst van de situatie nadat ze bloed aan de zijkant van zijn hoofd hadden opgemerkt.

Wat het pistool betreft, informeerde Khun Wutthichai de politie van Pattaya dat het hem toebehoorde en dat het legaal eigendom was. Hij had het in een tas in het busje achtergelaten en had nooit gedacht dat het slachtoffer het zou gebruiken om zichzelf neer te schieten. Khun Wutthichai voegde eraan toe dat hij zich niet bewust was van het motief achter het tragische incident en uitte zijn oprechte medeleven aan de familie van het slachtoffer. Hij zei dat het slachtoffer een opgewekt persoon was die geliefd was bij al zijn collega’s.

De 45-jarige vrouw van de overledene, Khun  Khaek (achternaam niet vermeld), arriveerde radeloos ter plaatse en gaf een betraande getuigenis. Ze onthulde dat ze slechts een paar minuten voordat ze het nieuws ontvingen over het overlijden van haar man, een ogenschijnlijk normaal telefoontje hadden over haar dag en wanneer het slachtoffer naar huis zou terugkeren.

De autoriteiten onderzoeken momenteel het motief achter de vermoedelijke zelfmoord van het slachtoffer.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!