Over de tweede Thailand-Laos vriendschapsbrug zullen ook treinen gaan rijden

NONG KHAI:- Thailand is van plan om een ​​brug naar Laos te bouwen over de Mekong rivier waar treinen en auto’s overheen rijden. Vorige maand keurde het Thaise kabinet het project goed om een ​​tweede Thailand-Laos vriendschapsbrug te bouwen, die Nong Khai in het noordoosten van Thailand en de Laos-hoofdstad Vientiane verbindt, als onderdeel van de derde fase van het Thais-Chinese hogesnelheidsspoorproject.

De bouw kost naar schatting ongeveer 4 miljard baht (US$ 1,2 miljard), de Thaise minister van Transport, Saksayam Chidchob, vertelde dat de kosten hoogstwaarschijnlijk tussen de twee landen zullen worden verdeeld.  Hij voegde eraan toe dat de ontwerpstudie van de brug naar verwachting ongeveer 140 miljoen baht (US $ 4,25 miljoen) zal kosten van het centrale budget en zal worden afgehandeld door het Thaise ministerie van Wegen.

Het brugproject moet klaar zijn voordat de tweede fase van het hogesnelheidstreinproject in 2028 in gebruik wordt genomen en de studie voor de nieuwe 50 meter lange brug zal volgens de minister een jaar duren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Vietnamplus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!