Ministerie van Arbeid stemt in met verhoging van het minimumloon

BANGKOK:- Volgens een bron met kennis van zaken zal de regering een forse verhoging van het minimumloon van 336 baht naar een forfaitair bedrag van 492 baht gaan goedkeuren.

De verwachte verhoging, die slechts twee jaar na de vorige verhoging komt, zou vooral de arbeiders ten goede komen.  Het zou echter onvermijdelijk leiden tot een prijsstijging van algemene goederen en diensten, met gevolgen voor alle consumenten, met inbegrip van werknemers in loondienst.

Het tarief van 492 baht werd voorgesteld en in principe goedgekeurd door twee agentschappen die de arbeiders vertegenwoordigen in het Tripartiete Looncomité, die verschillende dagelijkse en maandelijkse uitgaven van arbeiders noemen.

Die uitgaven zijn gecategoriseerd als dagelijkse kosten voor drie maaltijden en reiskosten, terwijl de maandelijkse uitgaven huur, energierekeningen inclusief internet, afbetalingen voor voertuigen en kosten voor gezinnen en ouders omvatten.

Een bron van de commissie zei dat het ministerie van Arbeid had beloofd het dagelijkse minimumloon te verhogen, maar nog niet heeft goedgekeurd of het maximale minimumloon gaat zoals voorgesteld door de commissie moet worden goedgekeurd.  Het ministerie beloofde zo snel mogelijk tot een besluit te komen.

De bron zei niet of werkgeversvertegenwoordigers het tarief met de werknemersbureaus hadden besproken.

Het huidige minimum loon van 336 Baht is van kracht sinds 1 januari 2020 en geldt o.a. In  Chonburi en Phuket.  Dat tarief daalt tot 335 baht in Rayong en 331 baht in zes provincies, waaronder Bangkok.  Het laagste tarief van 313 Baht is opgelegd aan de drie meest zuidelijke provincies van Narathiwat, Pattani en Yala.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “Ministerie van Arbeid stemt in met verhoging van het minimumloon”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!