Ondernemende boer in Noordoost-Thailand ‘verkoopt’ frisse lucht voor 1.000 baht per uur

CHAIYAPHUM:- Een boer in de Isaan heeft een nieuwe manier bedacht om bezoekers naar zijn boerderij te lokken: namelijk het “verkopen” van frisse lucht voor 1.000 baht per uur.

Het eerste uur kost 1.000 baht, maar daarna kunnen bezoekers gratis verblijven, inclusief eten en kamperen”, zo grapte de 52-jarige Khun Dusit Kachai.  Dusit runt de milieugroep Asian Life in de provincie Noordoost.  Zijn boerderij ligt aan de rand van het Phu Laen Kha National Park, bekend om zijn ongerepte lucht, bossen en bergstromen. Maar kinderen en ouderen mogen gratis verblijven, voegde hij eraan toe.

Steeds meer mensen zoeken de natuur in Thailand op om te ontsnappen aan bedreigingen voor het milieu, zoals aantasting van de ozonlaag, klimaatverandering, opwarming van de aarde en vervuilde lucht, aldus khun Dusit uit.

Hij zei dat hij als secretaris van Asian Life vastbesloten is om campagne te voeren tegen de vernietiging van het milieu en om de luchtkwaliteit te helpen verbeteren.

“Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van de lucht op mijn 70-rai-boerderij in het hart van de Phu Laen Kha-vallei zo schoon is dat deze kan worden verkocht voor 1.000 baht per uur per persoon”, zei hij.

Kom niet naar mijn landerij, als je niet kunt stoppen met het vernietigen van de natuur”, zo eindigde hij het interview met de media.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!